Ekipa Juventusa će u utakmici trećeg kola grupe D Lige šampiona na svom terenu igrati protiv ruskog Lokomotiva.

Juve je favorit u ovom duelu, ali trener Maurizio Sarri ističe da je ruski predstavnik izuzetno dobra momčad.

“Igramo protiv veoma jakog tima. Oni imaju sjajnu sezonu i bolji su nego što su svi to očekivali. Što se tiče naše igre, mi trenutno stvaramo više prilika nego što smo to radili na početku sezone. Mislim da smo na dobrom putu i samo još treba da popravimo realizaciju”, riječi su Sarrija.

Novinare je zanimalo da li će Ramsey i Danilo biti spremni za dvoboj sa Lokomotivom.

Foto: FC Juventus

“Ne mislim da će Ramsey biti spreman za ovu utakmicu. Još uvijek naporno trenira kako bi bio u pravom ritmu. Danilo radi dobro, ali ne vjerujem da su njegove noge spremne za 90 minuta igre.”

Italijanski stručnjak je prokomentarisao i odlične nastupe Cristiana Ronalda.

“Ronaldo ima nevjerovatan mentalitet. Fantastičan je sa svih stajališta. Jedan je od onih igrača zbog kojih možete razumjeti razliku između šampiona i onih koji to nisu. Sposoban je sam sebe motivisati u nekim situacijama, a gotovo nikada nije u potpunosti zadovoljan. To je veoma važno i za nas.”

Prisutnim medijima se obratio i Cristiano Ronaldo, koji i ove godine briljira.

Foto: FC Juventus

“Tim je zadovoljan. Sada imamo mnogo više loptu u svom posjedu i tim se promijenio na bolje. Napredujemo iz sedmice u sedmicu. I ove sezone želimo da osvojimo sve trofeje. Kolektivne nagrade su najvažnije, a ne individualne. Individualne nagrade dođu kao rezultat dobrih igara tima”, kazao je Ronaldo i osvrnuo se na to da Juventus u tekućoj sezoni igra mnogo ofanzivnije.

“Ove sezone igramo napadački fudbal. To je novi sistem za nas, koji mi se sviđa i sretan sam kao i cijeli tim. Ja sam postigao preko 700 golova u karijeri, ali prioritet mi je ekipa. Želim da pomognem momčadi svojim golovima i asistencijama da osvaja trofeje. Ne mislim da ekipa igra drugačije kada mene nema na terenu. Svaki igrač ima svoj zadatak i to je razlog zbog čega igramo timski.

(Reprezentacija.ba)