Zagrebački Dinamo će u utorak (22. oktobar) od 21,00 sati u meču trećeg kola grupe C gostovati ukrajinskom Shakhtaru.

Ovaj duel najavili su trener Nenad Bjelica te bh. fudbaler Emir Dilaver, koji su se obratili prisutnim novinarima na zvaničnoj press konferenciji.

“Želimo srušiti lošu statistiku protiv ukrajinskih timova. Igramo protiv kvalitetne i talentovane momčadi, ali vjerujemo u sebe. Svjesni smo kvaliteta Shakhtara. Samo njihovo sudjelovanje u Ligi šamoiona govori koliko su jaki. Igrači su im kvalitetni, nosioci su u reprezentaciji Ukrajine. Svi znamo kakvi su Brazilci, a Shakhtar ih ima nekoliko. Ipak, mi vjerujemo u dobru utakmicu, dobro se prezentujemo u Europi i vjerujemo da će tako biti i u ovom duelu”, rekao je Bjelica na press konferenciji i dodao:

“Ne sumnjamo u to da su nas analizirali dobro. Imaju mnogo ljudi u klubu koji znaju Dinamo. Mi imamo prepoznatljiv stil, međutim možemo i mijenjati svoj način igre prije i u toku meča. Ne moramo igrati samo u jednom sistemu.”

Bh. potencijalni reprezentativac Emir Dilaver svjestan je kvaliteta protivnika.

“Imat ćemo mnogo posla. Znamo da su kvalitetni, no spremni smo na to. Gledali smo kako su igrali. Mi smo bili previše impresionirani u zadnjem susretu protiv Cityja. Moje mišljenje je da se možemo nositi s najboljima i to smo već dokazali. Možda protiv Cityja nismo, ali sa Shakhtarom i Atalantom sigurno možemo igrati. Nastojat ćemo da rastemo, pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti”, istakao je Dilaver.

(Reprezentacija.ba)