Mlada selekcija BiH je 15. oktobra u susretu kvalifikacija za U21 EURO poražena u Zenici od Njemačke sa 0:2, a za goste je igrao i Dženis Burnić, koji je porijeklom iz naše države.

Burnić je ušao u igru u drugom poluvremenu i dobio zvižduke zeničke publike.

Aktuelni omladinski reprezentativac Njemačke je za ProSieben kazao da je očekivao zvižduke, ali da mu je drago što je boravio u BiH.

“Očekivao sam da će mi pojedinci zviždati. Ipak, drago mi je što sam uopšte došao u BiH. Moji roditelji su i BiH, tako da je i ona moja domovina. Tu još uvijek živi moja brojna rodbina. Što se tiče kontakata sa ljudima iz Fudbalskog saveza BiH, bilo ih je s vremena na vrijeme. Međutim, ja od malih nogu igram za Njemačku i drago mi je zbog toga”, rekao je Burnić.

Dženis je fudbaler Borussije Dortmund, ali trenutno nastupa za Dynamo Dresden u drugoj njemačkoj ligi.

Prije tri godine, navodno je tadašnjem bh. selektoru Mehmedu Baždareviću obećao da će igrati za BiH.

“Nedavno smo razgovarali i Burnić mi je potvrdio kako u budućnosti želi igrati za BiH. Radi se o izuzetno talentiranom igraču. Gledao sam ga u prijateljskom meču protiv Athletic Bilbaoa gdje je nastupao za prvi tim. Na mene je ostavio sjajan dojam. Mlad je i u budućnosti može samo napredovati. Treba vidjeti proceduru oko papirologije, a na Dženisu je da se izbori za poziv za seniorski tim” rekao je Meša u jesen 2016. godine.

U21 BiH odigrala hrabro, ali izgubila od Njemačke u Zenici

(Reprezentacija.ba)