Prema saznanjima portala Tuzlanski.ba Milenko Bošnjaković bi mogao uskoro preuzeti trenersku palicu u FK Sloboda od Marijana Bloudeka.

Podsjetimo, sinoć je održana Skupština FK Sloboda na kojoj je nakon ostavke predsjednika Upravnog odbora Slobode Seada Kozlića za novog mandatara imenovan Elmir Šećerbegović, inače sin nekadašnjeg nogometaša Slobode Dževada Šećerbegovića.

Za dva potpredsjednika imenovani su Adnan Mujezinović i Jasmin Hukić, dok će sukladno novim odredbama Statuta, budući predsjednik Skupštine biti, ujedno, predsjednik kluba.

Šećerbegović je najavio niz poteza čiji je cilj ozdravljenje Slobode na temeljima iskustava drugih uspješnih klubova, poput Sarajeva, gdje je omogućen ulazak domaćeg i stranog kapitala.

Podsjetimo, na početku Skupštine neopozive ostavke podnijeli su Kemal Kurević i Željko Mitrić, predsjednik i potpredsjednik ovog tijela.

Prvi potez bi već mogao da bude smjena sadašnjeg trenera Marijana Bloudeka koji je Slobodu vodio u prijateljskoj utakmici protiv Dinama.

Naime, prema saznanjima portala Tuzlanski.ba, kao najozbiljniji kandidat da bude šef stručnog štaba FK Sloboda spominje se ime Milenka Bošnjakovića.

Milenko Bošnjaković je trenutno bez angažmana jer je nedavno podnio ostavku na mjesto trenera u Tuzla Cityju zbog kako je izjavio za medije porodičnih obaveza.

(Reprezentacija.ba)