Danas je u Svečanom salonu Svetozar Vujović održana press konferencija uoči susreta 13. kola BH Telecom Premijer lige BiH između FK Sarajevo i NK Čelik, javlja zvanična stranica FK Sarajevo.

Prisutnima su se obratili šef stručnog štaba Husref Musemić i prvotimac Dušan Hodžić.

“Mislim da smo reprezentativnu pauzu iskoristili na najbolji način. Opet imamo problema u kadru jer ne možemo računati na Lazića i Hebibovića zbog kartona, Velkoski je povrijeđen, ali smo favoriti i nadamo se pobjedi. Na ovim treninzima koje smo imali dosta dobro smo radili i imamo sve uslove da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu, bez obzira što je Čelik primijenio već tri trenera. To nas pak ne smije zavarati, trebamo izaći na teren i pokazati da želimo pobjedu. Očekujemo i da nas navijači podrže, kao što su nas podržavali do sada”, kazao je Musemić.

Pobjedi se nada i Dušan Hodžić, koji je ove sezone u prvenstvu odigrao šest utakmica.

Foto: FK Sarajevo

“Čelik ima jako dobre pojedince, ali mi smo favoriti na Koševu i tako ćemo se postaviti. Vratili su nam se neki igrači, što je najbitnije, tako da idemo na pobjedu i mislim da ćemo to i ostvariti. Mi se pitamo. Ako budemo pravi, pobjeda neće izostati”, riječi su Hodžića.

Utakmica FK Sarajevo – NK Čelik na rasporedu je u petak 18. oktobra od 18:00 sati na stadionu Asim Ferhatović – Hase.

(Reprezentacija.ba)