Do početka prvog Nogometnog kongresa za centralnu i istočnu Europu ostao je još samo jedan dan. 

Dvodnevni kongres zasnovan na rješavanju pravnih sporova u nogometnoj industriji okupit će stručnjake iz oblasti sporta, prava, finansija, marketinga u sportu i drugih sfera.

Učesnici kongresa su već počeli pristizati u glavni grad Bosne i Hercegovine. Jedan od onih koji će sa prisutnima podijeliti svoja iskustva je Luis Fernando Pamplona Novaes, sportski advokat iz Brazila, te zastupnik Thiaga Da Silve, Evandrua i drugih.

“Na FCE Congressu 18. i 19. oktobra govorit ću o utjecaju oporezivanja u fudbalskoj industriji. Kroz razgovor ćemo preći neke relevantne teme kao što su troškovi plaća, porezi na transfere igrača, porezi na autorska prava, porezi na prava korporativne strukture kluba i druge. Radujem se što ću vas vidjeti sve na FCE Congressu u Sarajevu”, riječi su Luisa Fernanda Pamplone Novaesa.

U petak 18. oktobra održat će se i gala večera na kojoj će prisustvovati govornici kongresa, učesnici, ali i druge važne ličnosti iz oblasti sporta. Večera će biti održana u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine nakon u 20 sati. 

Prijave na kongres moguće su još danas, a svi mediji koji se žele akreditovati za praćenje kongresa to mogu učiniti slanjem maila na marketing@fc-europe.com. Mediji će imati pristup govornicima po završetku panel diskusija. 

Kompletnu agendu kongresa možete pogledati klikom na www.fc-europe.com

(Sponzorisani tekst)