Mlada selekcija BiH večeras je u Zenici u susretu trećeg kola grupe 9 kvalifikacija za U21 EURO poražena od Njemačke sa 0:2.

Vinko Marinović, selektor našeg U21 tima, kazao je da su Nijemci zasluženo stigli do tri boda.

“Njemačka je u prvom poluvremenu imal posjed, a mi smo nastojali da im odolimo u prvih 15,20 minuta. Sve je bilo dobro do trenutka kada su oni poveli. Da smo bili konkretniji sa pas igrom, možda bi to bilo mnogo bolje. Mislim da smo odigrali dobro u nastavku i imali smo svoje šanse preko Danilovića i Mustedanagića. Da smo tada izjednačili, moguće da bi utakmica otišla u drugom pravcu. Ipak, Njemačka je bila kvalitetenija i ja im čestitam ovom prilikom”, istakao je Marinović nakon utakmice.

Mladi Zmajevi će 19. novembra gostovati Velsu, a Marinović kaže da će nam najvjerovatnije Belgija biti konkurent za drugo mjesto, koje vodi u baraž (najbolja drugoplasirana selekcija iz devet grupa direktno ide na EURO).

“Nijemci su favoriti u grupi, ali tek je treće kolo. Nama sada slijedi Vels i to je dobra šansa da se borimo za drugo mjesto. Igrat ćemo na pobjedu u Velsu, pogotovo što je Belgija tamo izgubila. Moje mišljenje je da ćemo se sa Belgijom boriti za to drugo mjesto. Također, zahvalio bih se publici, koja nas je sjajno bodrila i još jednom im veliko hvala.”

(Reprezentacija.ba)