Robert Prosinečki tradicionalno je na sarajevskom aerodromu prije leta reprezentacije za Atinu odgovarao na pitanja novinara.

“Momci su odradili fenomenalno utakmicu protiv Finske, trkački smo bili odlični i mislim da smo bili bolji od protivnika u svim segmentima igre. To je sve važno za samopuozdanje, ali to ništa ne znači ako isto ne ponovimo protiv Grčke. Sada pred nama imamo dva dana da se odmorimo, da vidimo ima li nekih povreda, da vidimo šta je sa Višćom i da se što bolje spremimo za utakmicu u utorak. Bez obzira na pobjedu igrači su vrlo prizemni i nema nikakve euforije.” poručuje Robert Prosinečki.

Foto: Damir Hajdarbašić, Reprezentacija.ba

U Grčkoj nas čeka teška utakmica

“Grčka ima novog selektora i nove igrače i sigurno da imaju veliki motiv da odigraju dobro i pokažu nešto novo bez obzira što nemaju šansi u kvalifikacijama. Sigurno je da nas čeka teška utakmica, posebno što nam Grčka tradicionalno ne odgovara. Morat ćemo ponovo dati sve od sebe.”

“Ne bih vjerovao da mi je neko rekao da će Lihtenštajn uzeti bod Armeniji, tako da je teško prognozirati. Finska je poljuljana nakon ovog poraza i sigurno da se nadamo da će nam rezultati ići na ruku da se kvalifikacije odlučuju do samog kraja. Naravno mi moramo pobijediti u Grčkoj” zaključio je Prosinečki.

(Reprezentacija.ba)