Glavni grad Bosne i Hercegovine bit će domaćin prvog Nogometnog kongresa za Centralnu i Istočnu Europu. Program kongresa zasnovan je na rješavanju pravnih sporova u fudbalskoj industriji, te pružanje uvida u poslovnu stranu sporta u Evropi.

Učešće na Kongresu su već potvrdili Nuno Gomes, proslavljeni napadač reprezentacije Portugala i velikih evropskih klubova poput Benfike i Fiorentine. Gomes trenutno obnaša funkciju generalnog menadžera Sport Lisboe i konsultanta NPlayersa.

“Želim vas pozvati da prisustvujete prvom Nogometnom kongresu za Centralnu i Istočnu Europu, koji će se održati u Sarajevu. Ne propustite šansu da poslušate interesantne teme i upoznate nevjerovatne ljude iz svijeta fudbala. Vidimo se na FCE kongresu 18. i 19. oktobra u Sarajevu”, poručio je Nuno Gomes.

Pored Gomesa, Kongresu će prisustvovati Janez Pejovnik, priznati stručnjak za sportsko pravo, trenutno član Arbitražnog tribunala Nogometnog saveza Slovenije, a zastupnik golmana Jana Oblaka. Jedan od učesnika je i Luis Fernando Pamplona Novaes, sportski advokat iz Brazila, te zastupnik Thiaga Da Silve, Evandrua i drugih.

Kompletna lista govornika dostupna je na zvaničnoj web stranici http://fceurope.com.

FCE je neprofitni kongres, a priliku učešća imaju svi – profesionalci, studenti, simpatizeri fudbala.

Kongresu će prisustvovati internacionalni eksperti, a održat će se na engleskom jeziku uz mogućnost praćenja na bosanskom jeziku.

Prijave su otvorene do četvrtka 17. oktobra, a više informacija o paketima i načinima plaćanja saznajte na http://fc-europe.com.

(Sponzorisani tekst)