Njemački mediji uvijek sa poštovanjem govore o teškim sudbinama koje su tokom 90-ih godina prošli fudbaleri iz Bosne i Hercegovine i koje su ih dodatno ojačale, a sličnu sudbinu preživio je i Ermin Bičakčić.

Da i fudbal zna ostaviti ožiljke njemački mediji su primjetili na osnovu ožiljka koji naš reprezentativac ima između obrva.

“Taj ožiljak me uvijek podsjeti na meč protiv Ingolstadta koji smo igrali 2016. godine za opstanak. Pobijedili smo 2:1, a ožiljak me podsjeća na sjajno drugo poluvrijeme. Bio je korner za protivnika i samo sam gledao loptu koju sam želio da izbijem glavom. Ipak prije nego što me pogodila lopta, pogodio me lakat Bennia Hubnera. Pao sam odmah na zemlju i krv me oblila jer mi je bila pukla koža.

Doktori su mi zamotali glavu od čega sam jedva vidio da igram. Imao sam i jake bolove, ali sam bio fokusiran samo na igru iako sam mislio da sam slomio nos. Adrenalin me nosio, a tek kada sam vidio potpuno krvavu ruku bilo mi je teško, jer sam znao da me sa tribina gleda majka kojoj sigurno nije bilo lako gledati krvavog sina.” priča Bičakčić.

(Reprezentacija.ba)