HamTips by Reprezentacija.ba” su kladioničarski savjeti koji dolaze od analitičara Reprezentacija.ba portala sa dugogodišnjim iskustvom skautiranja fudbala za regionalne klubove i saveze.

Zanima nas i vaše mišljenje, a ovo su naše pretpostavke za četvrtak 10. oktobar 2019. godine.

Hrvatska – Mađarska (20,45 sati) Tip 1

Reprezentacija Hrvatske će u Splitu u meču grupe E ugostiti Mađarsku. Hrvati su trenutno prvi u grupi, ali imaju samo bod više od Slovačke i Mađarske. Izabranici Zlatka Dalića su u posljednjem kolu odigrali samo 1:1 sa Azerbejdžanom, pa protiv Mađarske imaju imperativ pobjede. Dodatni motiv Hrvatima će biti i to što su u okviru drugog kola grupe E izgubili u Budimpešti od Mađara sa 1:2. Kvota na trijumf Hrvatske u kladionici “Mozzart” iznosi 1.35. Spomenimo i da selektor Dalić za ovaj meč računa na najbolje igrače poput Modrića, Rakitića, Kovačića ili Perišića.

Mozzart ponuda: 1 (1.35) X (4.90) 2 (9.50)

Rusija – Škotska (20,45 sati) Tip 1

Selekcija Rusije je poslije šest odigranih kola u grupi I kvalifikacija za EURO na drugom mjestu sa 15 bodova. Rusi će u četvrtak (10. oktobar) odmjeriti snage sa Škotskom i u slučaju trijumfa gotovo sigurno biti učesnik narednog EP-a. “Mozzart” u svojoj ponudi daje kvotu 1.55 da će Rusija pobijediti Škote. Rusi igraju sjajno u ovim kvalifikacijama i imaju pet uzastopnih pobjeda. Postigli su 18, a primili pet pogodaka u šest mečeva.

Mozzart ponuda: 1 (1.55) X (3.80) 2 (7.00)

Holandija – Sjeverna Irska (20,45 sati) Tip 3+

Holandija prema mišljenju mnogih igra najljepši fudbal trenutno u Europi. Holanđani su trenutno trećeplasirani u grupi C sa 9 bodova, međutim imaju susret manje u odnosu na Njemačku i Sjevernu Irsku (oba tima sakupila po 12 bodova). Upravo će Holandija dočekati neugodnu Sjevernu Irsku. Iako Sjeverni Irci igraju tvrdo i defanzivno, očekujemo da će Holandija krenuti od prve minute napadački te kvota od 1.50 u “Mozzartu” na tri ili više pogodaka se čini primamljiva. Selekcija Holandije u tekućim kvalifikacijama dala 14, a primila pet golova (na sva četiri dosadašnja duela Holandije u kvalifikacijama je bilo četiri ili više pogodaka).

Mozzart ponuda: 1 (1.15) X (7.75) 2 (18.00)

(Sponzorisani tekst)