Rade Krunić, prvotimac italijanskog Milana i bh. reprezentativac, smatra da je atmosfera u bh. taboru pred utakmice sa Finskom i Grčkom na vrhunskom nivou.

“Atmosfera je odlična kao i uvijek. Sada ćemo imati nešto više vremena da se pripremimo za susret sa Finskom. Više nemamo šta da čekamo, moramo igrati naš najbolji fudbal i da pobijedimo. Selektor nas je spremio na to da će Finci vjerovatno igrati defanzivnije nego inače. Nadamo se da ćemo osvojiti tri boda u narednoj utakmici. Mi smo dobri bili u prvom poluvremenu u Finskoj, ali smo u nastavku potonuli i oni su nas pobijedili. Znamo kako sada trebamo igrati u Zenici”, riječi su fudbalera Milana.

Kapiten Edin Džeko neće igrati naredne susrete za Zmajeve zbog povrede, a Rade ističe da će to biti veliki hendikep za naš tim.

“Snaga jedne reprezentacije treba da bude kolektiv. Naravno da su naši najbolji igrači Džeko i Pjanić. Sigurno da će nam Edin mnogo nedostajati. Ipak, imamo tu igrača, koji su željni dokazivanja i nadam se da će iskoristiti svoju priliku. Vjerujem da će i Pjanić pokazati svoje liderske sposobnosti”

Selekcija BiH će 12. oktobra s početkom u 18,00 sati u Zenici igrati duel sedmog kola grupe J kvalifikacija za EP protiv Finske.

Tri dana kasnije (15. oktobar) Zmajevi gostuju Grčkoj.

(Reprezentacija.ba)