Iza nas su utakmice drugog kola grupne faze Lige Šampiona i Europa Lige u kojima je igralo sedam bh. fudbalera.

Liga Šampiona: 

Miralem Pjanić, Juventus – Bayer Leverkusen 3:0

Prvak Italije je bez većih problema savladao njemački Bayer sa 3:0. Naš Miralem Pjanić proveo je svih 90 minuta na terenu i još jednom bio na nivou.

Amer Gojak, Izet Hajrović, Manchester City – Dinamo Zagreb 2:0

Nakon što je u prvom kolu razbio Atlantu sa 4:0 na Maksimiru, zagrebački Dinamo je u drugom kolu grupe C izgubio 0:2 u gostima od favoriziranog Manchester Cityja. Potencijalni bh. reprezentativac Emir Dilaver je proveo svih 90 minuta na terenu u redovima Dinama, dok je Amer Gojak je nastupio u posljednjih 30-tak minuta. Izet Hajrović nije konkurisao za meč.

Smail Prevljak, Liverpool – Salzburg 4:3

Liverpool je u sjajnom meču grupe E pobijedio austrijski Salzburg sa 4:3. Aktuelni prvak Europe je vodio 3:0, Salzburg je stigao do 3:3, ali je Salah odlučio pobjednika. Naš napadač Smail Prevljak nije bio među 18 igrača Salzburga za ovaj duel iako je stigao sa ekipom u Liverpool.

Europa Liga:

Asmir Begović, Dudelange – Qarabag 1:4

Qarabag našeg Asmira Begovića je deklasirao Dudelange u gostima sa 4:1. Begović je branio kompletan meč za pobjedničku momčad. Qarabag sada ima tri boda poslije dva odigrana kola.

Edin Višća, Istanbul Basaksehir – Borussia M'Gladbach 1:1

Edin Višća je nastavio sa postizanjem pogodaka i u ovoj sezoni. Bh. reprezentativac je bio strijelac u remiju Istanbula i Borussije M'Gladbach. Istanbula je bio blizu osvajanja tri boda, ali njemački predstavnik je postigao gol u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena i tako osvojio bod.

Edin Džeko, Wolfsberger – Roma 1:1

Koliko Edin Džeko znači za Romu pokazao je susret drugog kola grupe J Europa lige. Džeko nije igrao za Romu, a italijanski klub je odigrao samo 1:1 na gostovanju kod Wolfsbergera. Upravo ova dva tima dijele prvo mjesto poslije dva kola sa četiri osvojena boda.

Mateo Sušić, Celtic – Cluj 2:0

Škotski Celtic je bio uspješniji od rumunskog Cluja rezultatom 2:0. Svih 90 minuta za goste iz Rumunije odigrao je potencijalni bh. reprezentativac Mateo Sušić. Sušić igra na poziciji desnog beka.

Senad Lulić, Lazio – Rennes 2:1

Bivši bh. reprezentativac Senad Lulić je sa kapitenskom trakom predvodio Lazio u trijumfu nad Rennesom od 2:1. Lulić je počeo susret od prve minute, zamijenjen je u 82. minuti.

Sead Kolašinac, Gojko Cimirot, Arsenal – Standard 4:0

Londonski Arsenal je deklasirao Standard rezultatom 4:0. Sead Kolašinac je odgledao kompletan meč s klupe za rezervne igrače u timu Arsenala, dok je Gojko Cimirot dobio punu minutažu u momčadi Standarda.

Eldar Ćivić, Ferencvaros – Ludogorets 0:3

Eldar Ćivić nije dobio priliku za igru u ekipi Ferencvarosa, koja je sa 0:3 poražena na domaćem terenu od Ludogoretsa. Ferencvaros je trenutno trećeplasirani u grupi sa jednim bodom.

(Reprezentacija.ba)