Selektor Finske Markku Kanerva u utorak je objavio spisak igrača na koje računa za utakmice sa našom reprezentacijom i Armenijom u oktobru.

“BiH će vjerovatno biti puno ofanzivnija nego u našem prvom duelu. Ako budemo ozbiljni, ne bi trebalo biti straha za nas. Oni su pod pritiskom, samo im pobjeda odgovara, na početku će nas pritisnuti, a mi moramo biti hladne glave i probati riješiti takvu situaciju na najbolji način”

“Ovaj tim je pokazao da posjeduje kvalitet i da posjeduje veliki timski duh koji mu pomaže da izađe kao pobjednik. Nadam se da će tako biti i u Zenici.”

Finci očekuju dobru atmosferu na Bilinom Polju, a selektor Kanerva napominje da u Zenici ni velika Belgija nije uspjela pobijediti prije nekoliko godina.

“Od veoma dobrog starta došli su u nezgodnu situaciju. Otišao im je selektor, pa se vratio. Ponavljam, veoma su kvalitetan tim na domaćem terenu, a ako me pitate koje je najteže gostovanje u grupi, rekao bih vam Italija, no odmah poslije toga je gostovanje u Bosni i Hercegovini” rekao je finski selektor na objavljivanju spiska.

(Reprezentacija.ba)