Bh. napadač Smail Prevljak otputovao je sa svojim Salzburgom u Liverpool i nalazi se u konkurenciji za večerašnji meč drugog kola Lige Šampiona između Salzburga i Liverpoola.

Salzburg je u prvom kolu pregazio Genk u Belgiji sa 2:6, a i uoči gostovanja Liverpoolu najavljuju hrabar nastup. U Austriji su u devet kola zabili čak 40 golova.

“Anfield je poseban stadion, ali nećemo dopustiti atmosferi da na utakmici utiče na nas. Očekuje nas teška utakmica, puno smo međusobno pričali o Liverpoolu, ali se naša igra neće puno mijenjati jer imamo dobar temelj na kojem ćemo pokušati iskoristiti naše snage. Ako se ne prepadnemo, onda možemo biti opasni.” poručio je trener Salzburga Amerikanac Jesse Masrch.

“Jako poštujemo protivnika, posebno nakon što su sa 6:2 pobijedili Genk. Oni su klub koji odlično razvija mlade igrače, još otkada je takav rad započeo Ralf Rangnick. Nekada su igrali više na posjed, danas igraju sa visokim presingom i siguran sam da će iznenaditi mnoge svojim nastupom protiv nas. Erling Halland je psoebno opasan, jer je mlad, gladan, brz i konkretan. Ipak, mi moramo pokazati Salzburgu da se nalaze na Anfieldu.” poručio je Jurgen Klopp.

U Salzburgu je igrala i jedna od najvećih zvijezda današnjeg Liverpoola – Saudio Mane.

“Vrlo su dominantni trenutno i to me ne iznenađuje. Dvije i pol godine sam bio u Salzburgu i tamo se radi vrhunski. Moramo ih poštovati jer su trenutno prvi na tabeli. Iskreno, ja sam još uvijek vezan za Austriju, kući gledam austrijske tv. kanale i biće to poseban meč za mene jer još uvijek volim grad Salzburg i klub i radujem se susretu sa bivšim saigračima i kolegama. Naravno, nadam se da ću ih pobijediti” poručio je Mane koji je za Salzburg igrao od 2012. do 2014. godine i u 63 meča zabio 31 gol.

Smail Prevljak, koji tako ima šansu da se nađe među 18 odabranih igrača, ove sezone igrao je tri utakmice za Salzburg i postigao jedan gol.

Prevljaka je upravo Ral Ragnick 2014. godine iz Konjica odveo u Red Bull Leipzig, gdje je napredovao i briljirao, te se razvijao na posudbama u partnerskim klubovima. Da nije imao problema sa povredama sigurno bi se već ustalio u Salzburgu jer je na posudbama za Liefering u 46 utakmica zabio 24 gola, a za Mattersburg u 32 utakmice 16 golova.

Za U21 BiH igrao je pet puta, a jednom za A reprezentaciju BiH kada je prošle godine odigrao 15-ak minuta na prijateljskoj protiv Bugarske.

(Reprezentacija.ba)