Ekipa FK Sarajevo jutros je u 11:00 sati iz TC Butmir otputovala za Hercegovinu, gdje je u naredna četiri dana očekuju dva susreta, prenosi zvanična stranica FK Sarajevo.

Prvi sutra u okviru 1/8 finala Kupa BiH protiv NK Široki Brijeg, a potom u subotu onaj 12. kola BH Telecom Premijer lige BiH s HŠK Zrinjski.

Šef stručnog štaba Husref Musemić na put je poveo 20 igrača:

Kovačević, Dizdarević, Lazić, Šerbečić, Hodžić, Letić, Šabanović, Đokanović, Hebibović, Velkoski, Ahmetović, Handžić, Guzina, Milanović, Dupovac, Tatar, Mustafić, Rahmanović, Šišić, Gavrić.

Do meča sa Širokim Brijegom ekipa će boraviti u Ljubuškom, a potom će pripreme za Zrinjski nastaviti u Čitluku. Igrači koji nisu otputovali sa ekipom jutros su od 9:30 sati obavili trening.

“Izlazimo iz dvije pobjede u prvenstvu. Sigurno da je situacija, ali i atmosfera među igračima puno bolja nego u proteklom periodu, s obzirom na te dvije pobjede i da nam se vraćaju dva-tri igrača, koji će imati određenu minutažu na predstojeće dvije utakmice. Vidimo da je Širokom godila promjena trenera, da su i oni proigrali, što pokazuje posljednja utakmica sa Zrinjskim. Prvenstveno želimo da napravimo dobar rezultat u Kupu sa Širokim i nakon toga naravno protiv Zrinjskog u prvenstvu. Mi smo trenutno ipak fokusirani samo na Kup. Pokušat ćemo ponoviti ono što je bilo prošle godine, kada smo imali sličnu situaciju, samo što smo tad sa Zrinjskim igrali u Kupu, a protiv Širokog u prvenstvu”, riječi su Dženana Ćosića, člana stručnog štaba FK Sarajevo.

Susret protiv NK Široki Brijeg igra se u srijedu (2. oktobar) na stadionu Pecara od 18:30 sati, dok je meč s HŠK Zrinjski Mostar na programu u subotu (5.oktobar) od 15:30 sati.

(Reprezentacija.ba)