Najbolje klupsko takmičenje na svijetu – UEFA Liga Šampiona u utorak i srijedu navečer donosi utakmice drugog kola grupne faze.

U utorak navečer gledaćemo utakmice Juventusa za koji igra Miralem Pjanić i Dinama za koji igraju Amer Gojak i Izet Hajrović, te potencijalni reprezentativac Emir Dilaver.

Nakon remija sa Atleticom u prvom kolu (2:2), Juventus dočekuje Bayer Leverkusen koji je iznenađujuće u prvom kolu u Leverkusenu poražen od Lokomotiv Moskve (1:2).

Miralem Pjanić je u posljednja dva susreta dao dva gola, pa je bio logičan slijed da se zajedno sa trenerom Maurizijem Sarrijem obrati medijima na zvaničnoj press konferenciji u kojoj je istakao kako Juventus ima najveće ciljeve, ali i njegov lični napredak koji čini iz utakmice u utakmicu.

Pjanićevo mjesto u prvih 11 Juventusa je zabetonirano, a zabetonirana je i Juvetova uloga favorita jer im Mozzart kladionica daje kvotu 1.50 na pobjedu domaćina, a 6.50 na pobjedu gostiju.

Iako Dinamu niko ne daje šanse protiv Manchester Citya u gostima, njihov trener Nenad Bjelica najavio je kako Dinamo može slaviti u Engleskoj.

U prvom kolu Dinamo je slavio protiv Atalante sa 4:0, pa ih se baš i ne smije otpisati. U toj utakmici Bjelica je potpuno promijenio taktiku Dinama. Dilaver je odigrao 90 minuta na stoperu, Gojak je ušao zadnjih 20 minuta u igru, a Hajrović nije ni igrao. U prvom kolu Man. City je u gostima deklasirao Shakthar sa 0:3.

Ipak, kladionica Mozzart gotovo nikako ne vjeruje da Dinamo može napraviti čudo i na pobjedu Man. Citya daje kvotu 1.10.

Proteklih dana Gojak i Hajrović bili su odstranjeni iz ekipe jer je Bjelica procijenio kako se ne zalažu dovoljno, no stigli su u Manchester i tamo Gojaka engleski mediji najavljuju kao najveću opasnost koju Dinamo ima za City.

Svi parovi i satnice:

Mozzart ponuda:

Real Madrid – Club Brugge

Galatasaray – PSG

Crvena Zvezda – Olympiakos

Tottenham – Bayern Munchen

Atalanta – Shakhtar

Manchester City – Dinamo Zagreb

Lokomotiv Moskva – Atletiko Madrid

Juventus – Bayer Leverkusen

(Reprezentacija.ba)