Manchester City i Dinamo će u utorak od 21,00 sati igrati meč drugog kola grupne faze Lige šampiona, a bh. reprezentativci Amer Gojak i Izet Hajrović nalaze se u konkurenciji za ovaj meč.

Dinamo je analizirao engleski Daily Mail, a posebno su podvukli Gojaka kao jednu od najvećih opasnosti za Manchester City.

Englezi pišu da je Gojakovv stil igre pogodan engleskom fudbalu.

Dvadesetdvogodišnji Gojak je svojim sjajnim igrama privukao pažnju na sebe, a skauti nekoliko engleskih timova su ga pratili u Dinamu.

Britanski medij piše da je upravo Gojak fantastičnim golom protiv Rosenborga u Norveškoj trasirao put aktuelnom prvaku Hrvatske u grupnu fazu Lige šampiona.

Također, u tekstu stoji da su West Ham, Southampton, Celtic te neki španski i njemački klubovi zainteresovani za našeg reprezentativca.

Amer je opisan kao jedan od najboljih mladih veznih igrača u Europi, koji ima odličnu motoriku te da često pretrči i do 12 kilometara po susretu.

Dinamo je u prvom kolu pobijedio Atalantu sa 4:0 u Zagrebu, dok je Manchester City bio bolji u gostima od ukrajinskog Shakhtara rezultatom 3:0.

Hrvatski mediji jutros pišu kako je Bjelica “spustio ručnu” i u Manchester vodi Gojaka i Hajrovića

(Reprezentacija.ba)