Golman:

Nevres Fejzić (Tuzla City)

Iako je primio dva gola od Željezničara, Nevres Fejzić je najzaslužniji što je njegov tim osvojio bod protiv lidera. Fejzić je u nekoliko situacija fantastično intervenisao i pokazao da se nalazi u sjajnoj formi.

Odbrana:

Dino Ćorić (Široki Brijeg)

Kapiten Širokog Brijega je odigrao odličan meč u trijumfu nad Zrinjskim u Mostaru. Ćorić je uspio i postići gol protiv favoriziranih Mostaraca. Ovo je bio prvi pogodak pouzdanog desnog beka Širokobriježana.

Darko Lazić (Sarajevo)

Sarajevo je bez većih problema pobijedilo Mladost Doboj Kakanj u gostima sa 3:0, a svih 90 minuta na poziciji stopera odigrao je Darko Lazić. Pozudani defanzivac je bio na nivou te još jednom pokazao svoj kvalitet u određenim situacijama.

Marko Jovanović (Borac)

Iskusni Marko Jovanović je bio strijelac u trijumfu Borca protiv Veleža (3:1). Marko je proveo svih 90 minuta na terenu te u 56. minuti donio vodstvo od 2:1 svojoj ekipi.

Carlos Fabian Leon Filipetto (Čelik)

Čelik i Sloboda su odigrali jedini meč bez golova u ovom kolu, a Carlos Fabian Leon Filipetto je bio jedan od rijekih igrača koji je pružio korektnu partiju. Paragvajac je ove sezone odigrao sedam susreta za Čelik te jednom asistirao.

Vezni red:

Stojan Vranješ (Borac)

Nekadašnji bh. reprezentativac Stojan Vranješ je ove sezone definitivno najbolji pojedinac Borca. Vranješ je bio dvostruki strijelac u pobjedi Borca nad Veležom. U tekućoj sezoni je sedam puta pogađao mreže protivnika u bh. šampionatu.

Ivan Enin (Široki Brijeg)

Široki je napravio najveće iznenađenje u 11. kolu savladavši kao gost Zrinjski, a ukrajinski veznjak Ivan Enin je i ovaj meč odigrao veoma dobro. Enin iz kola u kolo pruža sve bolje partije, a zanimljivo da je nastupio u 12 od 13 mečeva za Široki u sezoni 2019. / 2020.

Slobodan Milanović (Sarajevo)

Milanović je konačno postigao svoj prvi pogodak u dresu FK Sarajevo. Slobodan je fantastično pogodio za vodstvo Sarajeva protiv Mladosti, a na kraju je njegova momčad slavila sa 3:0.

Vladimir Bradonjić (Radnik)

Radnik je sa 4:1 deklasirao Zvijezdu u gostima i to najviše zahvaljujući raspoloženom Vladimiru Bradonjiću. Polivalentni Bradonjić je postigao čak tri pogotka za Radnik. Interesantno da je u igru ušao u 66. minuti, a golove je postizao u 70., 80. i 88. minuti.

Napad:

Mersudin Ahmetović (Sarajevo)

FK Sarajevo je vezao dvije pobjede u Premijer ligi BiH, a Mersudin Ahmetović je pogađao u četiri uzastopna susreta za Bordo momčad. Ahmetović se upisao u strijelce i u ubjedljivom trijumfu aktuelnog prvaka BiH u Doboju kod Kaknja protiv ekipe Mladosti (3:0).

Sulejman Krpić (Željezničar)

Sulejman Krpić je bio dvostruki strijelac u remiju Tuzle i Željezničara te je tako stigao do brojke od devet pogodaka u tekućoj sezoni. Krpić je trenutno drugi strijelac Premijer lige BiH i zaostaje samo gol za prvoplasiranim Ubiparipom.

(Reprezentacija.ba)