Željezničar će u okviru 11. kola gostovati kod Tuzle City, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Amar Osim i prvotimac Mehmed Alispahić.

– Zadovoljavajući bi bod bio jer bi ostali prvi, mada to ništa ne znači. Osim ako Sarajevo ne pobijedi deset razlike i s te strane bi bilo zadovoljavajući. Igramo protiv ekipe koja je druga, sa dva boda manje od nas, uz dramatično lošiji raspored. Igrali su samo četiri puta kući, šest puta vani, imali Sarajevo i Zrinjski i to govori dovoljno. Imaju 20 bodova. Značio bi bod jer bi i ovu utakmicu ostali ispred njih, treba ih smatrati konkurentima, teoretski, statistički, ne idemo kod nekog ko ima četiri boda, nego 20 i ko je pokazao da je zaslužio te bodove. Oni nemaju navijača i pritisak.

Nemaju mnogo publike i to im je lakša stvar, bez da ikoga vrijeđam. Ipak oni nemaju navijačku bazu i to koriste za sad. Super su efikasni u smislu da im je kvalitet ispred kvantiteta. Ne gube energiju na nebitne stvari, daju golove iz manjeg broja prilika. To je njihov kvalitet koji nema svako. Imaju Ubiparipa, Husejinovića koji znaju igrati. Mali Crnkić je opasan kao plin. Oba beka su im ofanzivna, mogu napraviti pritisak. Imaju samopouzdanje, dobro igraju i šta im treba više, kazao je Osim.

– Atmosfera je jako dobra u ekipi. Čeka nas teška utakmica, znam kakve je atmosfera i motiv Tuzli i okolini kada dolazi Željezničar, to je posebno. Ali znamo se postaviti kako treba i mislim da ćemo biti pravi u sutrašnjem meču, istakao je Alispahić.

(Reprezpentacija.ba)