U18 reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je danas u Zenici 1:1 u drugom prijateljskom meču sa odgovarajućom selekcijom Slovačke, prenosi zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH.

Prvu priliku na utakmici imala je juniorska selekcija BiH u 15’. Ammar Đuderija je odlično prošao po lijevoj strani i iskosa sa desetak metara šutirao, ali je golman Branislav Chudik uspio da odbije loptu na peterac gdje slovački defanzivci intervenišu ispred Lejsa Pličanića.

Andrija Drljo se u 29’ odlično izborio za prostor za šut, međutim njegov pokušaj sa ivice šesnaesterca brani Chudik.

Izabranici Slavena Muse do prednosti dolaze u 40’. Nikša Šilić ulazi u kazneni prostor slovačke i sa oko 12 metara loptu šalje u gornji desni ugao gola Chudika za 1:0.

U 44’ prvi put su zaprijetili i Slovaci. Arian Mojžiš je centrirao iz slobodnog udarca sa lijeve strane, a Matuš Capko šutira glavom i pogađa prečku.

Drljo u 55’ odlično prolazi po desnoj strani i šalje povratnu loptu za Faruka Durakovića čiji šut sa 15-ak metara blokiraju slovački defanzivci.

Gosti izjednačuju rezultat u 66’, a strijelac je bio Roman Čerepkai iz jedanaesterca.

Narednu priliku imao je Duraković u 88’ kad je loptu sa ivice kaznenog prostora poslao pored gola.

Po završetku utakmice selektor Slaven Musa je izjavio:

„Za razliku od prvog susreta danas smo postigli pogodak i imali više prilika od protivnika, ali opet je zakazala realizacija. Generalno, smatram da smo mnogo toga dobili ovim dvomečom. Ovo je ulazna generacija juniora, od kojih neki igraju i za starije. Nedostajalo nam je nekoliko igrača zbog povreda i zbog toga što sad nije UEFA termin i klubovi ih nisu pustili. Možemo na kraju biti zadovoljni viđenim protiv jedne dobre ekipe.“

U prvom meču odigranom prije dva dana Slovaci su pobijedili 1:0.

Bosna i Hercegovina-Slovačka 1:1 (1:0)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Marko Domazet (Istočno Sarajevo).

Sudije asistenti: Haris Avdić, Edis Trklja (Sarajevo).

4. sudija: Nikola Tešanović (Istočno Sarajevo).

Golovi: 1:0 Šilić (40’), 1:1 Čerepkai (66’, penal).

Žuti kartoni: Mojžiš, Capko, Hornyak (Slovačka).

Bosna i Hercegovina: Faris Krkalić, Din Cviko, Marko Kuzmanović, Amar Kvakić, Andrija Drljo, Silvio Ilinković, Ammar Đuderija, Nikša Šilić, Ajdin Jusupović, Lejs Pličanić, Ermin Ajanović. Igrali su još: Faruk Duraković, Amel Muratović, David Čavić, Benjamin Redžić, Marko Kujundžić, Aid Tabaković, Almir Bajramović. Selektor: Slaven Musa.

Slovačka: Branislav Chudik, Patrik Leitner, Matuš Capko, Csaba Biricz, Tomaš Kubik, Adrian Mojžiš, Jakub Stefančin, Simeon Kohut, Stanislav Olejnik, Patrik Redeky, Adam Tučny. Igrali su još: Dominik Javorček, Roman Čerepkai, Adrian Kapralik, Gabriel Hornyak. Selektor: Stanislav Macek.

(Reprezentacija.ba)