Iza nas je deseto kolo BHT Premijer lige BiH, a BIHscout.ba – skauting mreža Reprezentacija.ba portala u saradnji sa Mozzart-om donosi najboljih 11 proteklog kola:

Golman:

Ivan Brkić (Zrinjski)

Zrinjski je sa 3:0 porazio Slobodu u gostima, a golman Ivan Brkić je sedmi put u tekućoj sezoni Premijer lige BiH sačuvao svoju mrežu (u devet nastupa). Brkić je u duelu sa Slobodom uspio odbraniti i penal Pršešu.

Odbrana:

Yani Urdinov (Velež)

Makedonski lijevi bek Yani Urdinov odigrao je svih 90 minuta u trijumfu Veleža nad Tuzlom (2:1). Urdinovu je ovo bio četvrti ligaški susret za Velež i definitivno se pokazao kao veliko pojačanje za mostarski tim.

Enes Sipović (Željezničar)

Defanzivac Željezničara je bio strijelac u visokoj pobjedi svoje momčadi nad Zvijezdom iz Etno sela Stanišiči sa 6:0. Sipović je proveo svih 90 minuta na terenu i ovo mu je prvi gol u dresu Plavih sa Grbavice.

Renato Gojković (Zrinjski)

Dvadesetosmogodišnji Renato Gojković pružio je veoma dobru partiju u pobjedi Zrinjskog protiv Slobode. Gojkoić, koji igra primarno na poziciji stopera, uspio se upisati i u listu strijelaca. Bio je to njegov drugi gol u tekućoj sezoni, s obzirom da je jedan postigao u kvalifikacijama za Europa ligu.

Branimir Cipetić (Široki Brijeg)

Široki Brijeg je u ludoj utakmici savladao Mladost DK sa 3:2, a kompletan meč za pobjednički tim odigrao je Branimir Cipetić na poziciji desnog beka. Cipetić je jedan od najstandardnijih fudbalera Širokog i nastupio je u devet od 10 ligaških susreta.

Vezni red:

Ivan Čurjurić (Zrinjski)

Kako sezona odmiče, tako Ivan Čurjurić igra sve bolje za Zrinjski. Iskusni vezista je prelijepo pogodio u sigurnom trijumfu Plemića u Tuzli nad Slobodm. Ivan ove sezone u Premijer ligi BiH ima učinak od tri pogotka i tri asistencije.

Haris Hajdarević (Željezničar)

Mladi veznjak Haris Hajdarević je na terenu proveo gotovo 40-tak minute protiv Zvijezde, ali to mu je bilo dovoljno da postigne pogodak i asistira. Povremeni U21 reprezentativac je u ovom duelu pogodio prvi put u tekućoj sezoni.

Semir Štilić (Željezničar)

Semir Štilić je trenutno najzvučnije ime u Premijer ligi BiH. Štilić je u duelu Želje i Zvijezde (6:0) igrao od prve minute, postigao dva pogotka (jedan je pripisan kao autogol), jednom asistirao i pokazao o kakvom se majstoru radi.

Dejan Maksimović (Radnik Bijeljina)

Dvadesettrogodišnji Dejan Maksimović pruža fenomenalne partije u dresu Radnika iz Bijeljine. Maksimović je bio junak u trijumfu Radnika protiv Čelika (2:1) postigavši dva gola. Ove sezone na svom kontu ima šest pogodaka u Premijer ligi BiH te jedan u Kupu BiH.

Brandao (Velež)

Brazilski ofanzivac Brandao definitivno je najbolji fudbaler mostarskog Veleža u sezoni 2019. / 2020. Brandao je sa dva pogotka donio veliku pobjedu Rođenim nad ekipom Tuzla Cityja. Ukupno je postigao šest golova ove sezone, a četiri pogotka je dao u zadnja tri susreta.

Napad:

Mersudin Ahmetović (Sarajevo)

FK Sarajevo, aktuelni prvak i osvajač Kupa BiH, se dugo mučio protiv Borca na svom terenu, a onda je Mersudin Ahmetović u 87. minuti matirao Lučića za erupciju oduševljenja među navijačima Bordo kluba. Ahmetović je pogađao u tri uzastopna meča za FK Sarajevo.

(Reprezentacija.ba)