Fudbaleri Željezničara su u okviru 10. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Zvijezdu sa 6:0, javlja zvanična stranica FK Željezničar.

U trećoj minuti prva prilika za Želju. Ramović je s desne strane dodao do Krpića koji je šutirao sa vrha kaznenog prostora šutirao, ali nakon malo problema Manojlović brani. Naredni put Plavi prijete u 11. minuti. Štilić je lijepo ostavio za Boju koji je dobro povukao loptu i na kraju pokušao sam završiti, ali je Manojlović i ovaj put uhvatio loptu. Tri minute poslije Zajmović nakon driblinga iskosa šutira, ali uz blok defanzivca brani golman Zvijezde.

Foto: Damir Hajdarbašić, FK Željezničar

Željezničar je poveo u 20. minuti. Štilić je ubacio iz kornera, a Sipović najbolje skočio i glavom pogodio za vodstvo Plavih. Dvije minute poslije iz slobodnog udarca sa 30 metara pored gola je šutirao Janković. U 31. minuti bilo je 2:0. Pavić je ubacio sa lijeve strane, Štilić šutirao glavom, a lopta je pogodila Vojinovića i završila u golu gostiju. Pet minuta poslije nije bilo dileme u vezi sa strijelcem. Zajmović je šutirao, golman Zvijezde odbio, a Semir Štilić natrčao i pocijepao mrežu za 3:0. Na poluvrijeme se otišlo sa 3:0.

Šest minuta igre u nastavku trebalo je Plavima da postignu novi gol. Nakon napada našeg tima lopta dolazi do Dženana Zajmovića koji sa 20 metara milimetarski precizno pogađa lijevi dio gola Zvijezde. U 55. minuti udarac Vojinovića iz slobodnog udarca, lopta pogađa živi zid i malo mijenja pravac, ali je Erić bio na visini zadatka i paradom odbio loptu u stranu. Minutu poslije Stejpanović iskosa šutira, Erić hvata.

Zajmović nakon gužve u 59. minuti šutira iskosa malo pored gola. Minutu poslije udarac Boje sa 18 metara odlazi tik iznad prečke. U 62. minuti nova šansa za Želju. Ramović je gurno za Štilića ovaj iskosa šutirao i pogodio stativu. Pokušao je i Hajdarević u 66. minuti, ali njegov udarac malo iskosa sa 20 metara odlazi pored gola.

Foto: Damir Hajdarbašić, FK Željezničar

U 72. minuti Željo postiže pet gol. Zajmović je lijepo proigrao Harisa Hajdarevića koji izlazi pred gol Zvijezde i rutinski matira Manojlovića. Hajdarević je nakon gola u 82. minuti sjajno uposlio Asima Zeca koji još ljepšim lob udarcem pogađa za 6:0. U narednoj minuti Ramović šutira, Manojlović odbija u korner. Mujezinović nakon lijepog driblinga u 86. minuti šutira pored gola. Minutu poslije Stanić odigrava povratni pas za A. Zec koji šutira, ali golman Zvijezde hvata. Udarac Hajdarevića nakon dodavanja Štilića u sudijskoj nadoknadi brani Manojlović. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Tuzle City.

Susret na Tušnju počinje u 16 sati.

(Reprezentacija.ba)