Miloš Stanojević stigao je u FK Sarajevo u julu 2017. godine iz FK Radnički Niš i za vrlo kratko vrijeme poprimio simpatije navijača. U Bordo dresu je upisao 58 nastupa (dva gola i šest asistencija), a odigrao je i važnu ulogu u osvajanju duple krune u protekloj sezoni.

Krajem iste doživio je nezgodnu povredu oka, zbog koje ove sezone još nije igrao.

U razgovoru za zvaničnu klupsku stranicu otkrio je kako teče oporavak i kada ćemo ga ponovo vidjeti na terenu.

Oporavljaš se od nezgodne povrede oka, zbog koje si van pogona od kraja prošle sezone. Kako teče oporavak i kada ćemo te ponovo vidjeti na terenu?

Jeste, imao sam tu tešku povredu oka. Oporavak ide dobro, mislim da će mi trebati još 15 dana da budem koliko-toliko spreman. Treniram sa ekipom, samo ne igram na dva gola, jer ne mogu bez naočara. Očekujem da stignu za nekoliko dana.

Vratio si se treninzima. Da li ti nedostaju utakmice?

Treniram svaki dan i to sve bolje izgleda. Utakmice mi naravno fale, ovo mi je najduža pauza i najnezgodnija povreda otkako se bavim fudbalom.

Kako podnosiš to što ne možeš pomoći svojim saigračima?

Pa teško je gledati to sve sa strane, jer sam do prije nekoliko mjeseci bio sa njima i kada smo pobjeđivali i gubili. Samo ja znam kako mi je.

Iza FK Sarajevo je poraz od FK Tuzla City. Slijedi meč sa FK Borac, a potom gostovanje FK Mladost Doboj-Kakanj. Kako gledaš na ovosezonske rezultate i kakva su tvoja očekivanja od dva predstojeća meča?

Izgubili smo bitku, ali ne i rat za titulu, tako da ja vjerujem u ekipu 100 odsto. Svi znamo koliko nam igrača fali i koliko to mijenja našu igru. Ali to nije opravdanje. Moramo da nađemo rješenje, ipak smo mi prvaci i kao što sam rekao, vjerujem u te momke i očekujem pobjede u narednim utakmicama.

Poruka za navijače?

Nemam ništa posebno da kažem navijačima. Bodre nas 90 minuta, isprate aplauzom i kad je sve sjajno i kad nije. To su pravi navijači. Neću da dužim. Kada se vratim pričat ću na terenu.

(Repreznetacija.ba)