Fudbaleri Borca u 10. kolu BHT Premijer lige BiH sutra gostuju u Sarajevu, prenosi zvanična stranica FK Borac.

Aktuelni osvajač duple krune u BiH je veliki favorit, ali u redovima crveno – plavih se nadaju da mogu do iznenađenja.

“Navikavamo se lagano na ritam srijeda-subota. Možemo očekivati da ćemo igrati sa većinom igrača koji su ograli prošlu utakmicu, međutim, imamo određenih kadrovskih problema s obzirom da Dujaković ima tri žuta, nekoliko igrača je prehlađeno, a Zoran Mlutinović će zbog povrede sasvim sigurno propustiti meč, na ovoj listi je i Bosančić koji je povređen već duže vreme. Svi ostali igrači su spremni. Sarajevo ima izuzetno kvalitetan tim koji je osvajač duple krune. Na domaćem terenu igraju neprikosnoveno. Međutim, nije da nisu ranjivi, ali teško u ovom trenutku možemo da im prijetimo, da imamo pravo da pokušamo odigrati što bolju utakmicu i možemo da iznenadimo”, rekao je trener Borca Branislav Krunić.

Atmosfera među igračima je dobra, tvrdi desni bek Denis Čomor. Također, dodaje da će igrači učiniti sve da iz ovog meča izađu sa pozitivnim rezultatom.

“Biće teška utakmica, nadam se da će teren biti dobar i da ćemo mi odigrati dobar meč. Pokušaćemo da ispoštujemo sve zadatke koji budu postavljeni pred nas i nadam se sa bodovima sa Koševa. Puno možemo da dobijemo, atmosfera je dobra i nadam se ćemo dobro otvoriti meč. Moramo da uđemo dobro u ovaj duel i da izvučemo maksimum iz sebe i da se vratimo sa bodovima”, optimista je Čomor.

Utakmica Sarajevo – Borac igra se sutra na stadionu Koševo.

Početak je u 18,00 sati.

Tabela i raspored BHT Premijer lige BiH za srijedu 25. septembar

(Reprezentacija.ba)