Željezničar će u okviru 10. kola dočekati Zvijezdu 09, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Amar Osim i prvotimac, Enes Sipović, prenosi zvanična stranica FK Željezničar.

“Mi se nadamo da ćemo ostati neporaženi, ali nije baš dovoljno u ovoj utakmici ostati neporažen. Učinit ćemo sve da pobijedimo protiv Zvijezde 09. Mi smo previše utakmica izgubili. Utakmica sa Radnikom je bila utakmica u kojoj smo dominirali i uspjeli smo to krunisati pobjedom. Oni koji misle da smo prekasno dali gol… neka pitaju igrače Radnika je li bilo prekasno, do kraja je još bilo 25 minuta. Sve u svemu, dobra utakmica sa naše strane. Sezona je duga i svi će dobiti šansu za igru. Ova ekipa koja igra u posljednje vrijeme najviše pokazuje na treninzima i zato su u početnom sastavu. Rezultati su takvi kakvi su, valjda i to nešto govori”, kazao je Osim.

Foto: Ines Lučić, FK Željezničar

Prvotimac Enes Sipović smatra da Zvijezda neće tek tako doći na Grbavicu.

“Imali smo sličnu situaciju proitv Slobode kada smo već upisali tri boda, pa ste vidjeli kako je Sloboda stigla motivisana. Svaka utakmica na ovom stadionu se mora igrati maksimalno ozbiljno i srčano. Zvijezda sigurno neće sutra doći tek tako. Moramo odigrati meč maksimalno skoncentrisano. Ja čim sam došao u Želju rekao sam da me krasi srčanost i borbenost. Time uspijevam nadomjestiti neke možda nedostatke. Podrška navijača mi mnogo znači i to me dodatno motiviše na treninzima. Povratak u Želju je naravno bio prava odluka”, istakao je Sipović.

FK Željezničar je u saradnji sa Informativnim centrom za gluhe obilježio je Međunarodni dan znakovnih jezika, a na konferenciji za medije prisustvovao je tumač znakovnog jezika.

Foto: Ines Lučić, FK Željezničar

Utakmica se igra u srijedu od 20 sati.

Prodaja ulaznica počinje na dan utakmice od 10 sati.

Tabela i raspored BHT Premijer lige BiH za srijedu 25. septembar

(Reprezentacija.ba)