HamTips by Reprezentacija.ba” su kladioničarski savjeti koji dolaze od analitičara Reprezentacija.ba portala sa dugogodišnjim iskustvom skautiranja fudbala za regionalne klubove i saveze.

Posljednji put pogodili smo listić sa kvotom 4.3, sada idemo probati ponovo. Zanimaju nas i vaši komentari i mišljenje.

PSV – Groningen (18,30 sati) Tip 3+

Holandska liga nam donosi zanimljiv duel između PSV-a i Groningena našeg Samira Memiševića. PSV je momčad koja godinama igra ofanzivan fudbal i cilj je postići pogodak više. Ekipa PSV-a je u dosadašnjih šest odigranih kola 15 puta pogađala mreže protivnika. Na posljednja dva međusobna duela ova dva tima bila su po tri gola, a “Mozzart” nudi 1.40 da će i u ovom dvoboju biti tri ili više pogodaka.

Mozzart ponuda: 1 (1.25) X (6.50) 2 (10.00)

Široki Brijeg – Mladost DK (19,00 sati) Tip 1

Široki Brijeg ove sezone nije na nivou kao što je to bio slučaj posljednjih godina. Širokobriježani imaju samo jednu pobjedu poslije devet odigranih kola. U srijedu će Široki na svom terenu u derbiju začelja dočekati Mladost DK i trijumf je jednostavno pod moranjem. Fudbaleri Širokog su šest puta u zvaničnim utakmicama bili domaćini protiv Mladosti te ostvarili pet pobjeda. Ako to uzmemo u obzir, ali i da pet utakmica nisu nikog pobijedili, dovoljno da očekujemo “keca” na pecari. Kvota u kladionici “Mozzart” na pobjedu Širokog Brijega je 1.65.

Mozzart ponuda: 1 (1.65) X (3.60) 2 (5.10)

RFC Searing – Kortrijk (20,00 sati) Tip 3+

Belgijski Kortrijk, čiji je član mladi bh. reprezentativac Nihad Mujakić, će u 1/16 finala Kupa Belgije gostovati timu RFC Searing. Searing je trećeligaš, koji je u prethodnoj rundi eliminisao drugoligaša Roselare. S druge strane, Kortrijk je nakon osam odigranih kola na 12. mjestu u belgijskoj prvoj ligi i ima gol razliku 14:15. S obzirom da Kortrijk postiže, ali i prima mnogo golova, tipujemo da će i u susretu 1/16 finala Kupa Belgije biti minimum tri pogotka. “Mozzart” daje kvotu 1.40 na ovaj tip.

Mozzart ponuda: 1 (6.25) X (4.30) 2 (1.45)

(Sponzorisani tekst)