U utorak je u prostorijama FK Sarajevo održana press konferencija uoči susreta 10. kola BH Telecom Premijer lige BiH između FK Sarajevo i FK Borac. Prisutnima su se obratili šef bordo stručnog štaba Husref Musemić i prvotimac Besim Šerbečić.

“Sigurno je da se poslije poraza u Tuzli nalazimo pod imperativom pobjede. Da bi smo do te pobjede došli ne smijemo izgledati ni približno kako smo izgledali u Tuzli. Morate uložiti puno želje i truda kako bi dobili bilo koga, pa tako i Borac, koji u ovom jesenjem dijelu sezone igra po principu toplo-hladno. Imaju tri-četiri igrača koji iza sebe imaju zavidnu karijeru i kvalitet, tako da ćemo sigurno morati uložiti puno truda i želje kako bi došli do tri boda. Što se tiče igračkog kadra, problema i dalje imamo, ali to je nešto s čim se susrećemo i moramo tražiti najbolje moguće rješenje”. poručio je Husref Musemić.

Slično mišljenje ima i Šerbečić, koji je ove sezone na devet prvenstvenih mečeva postigao dva pogotka.

“Dolazi nam jedna kvalitetna ekipa sa nekoliko kvalitetnih individualaca. Prije svega tu mislim na Stojana Vranješa. Kao što je šef rekao, nalazimo se pod imperativom pobjede. Ne smijemo se zaletiti, ali postavit ćemo se tako da uzmemo sva tri boda”. rekao je Šerbečić.

Utakmica FK Sarajevo – FK Borac na rasporedu je u srijedu 25. septembra od 18,00 sati na stadionu Asim Ferhatović – Hase.

(Repreznetacija.ba)