Fudbaleri Željezničara su u okviru 9. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Radnik sa 1:0, javlja zvanična stranica FK Željezničar.

Željo prvi put prijeti u osmoj minuti. Bojo je ubacio iz kornera, Osmanković najbolje skočio i šutirao, ali Bilobrk brani. Veselinović u 16. minuti sjajno prolazi po desnoj strani, ubacuje, E. Zec ostavlja za Boju čiji udarac sa 16 metara blokira Šubert. Minutu poslije Alispahić šutira sa distance lijevom nogom, Bilobrk hvata. U 21. minuti Veselinović je povukao loptu, a potom i šutirao lijevom nogom sa 22 metra, loptu ponovo hvata Bilobrk.

Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba

Prijetili su Plavi i u 29. minuti kada je E. Zec iskosa šutira, lopta se odbila do Veselinovića koji šutira, ali Simonović pred golom izbacuje loptu. Dvije minute poslije dvije dobre situacije za E. Zeca. Prvo je iskosa šutirao, lopta prošla paralelno ispred gola, a Krpić je malo zakasnio. U narednom napadu Stevanović ubacuje, a E. Zec šutira s vrha peterca iz duela preko gola.

Gosti su u 36. minuti prvi put napravili opasnost pred našim golom. Peco je šutira, ali lopta odlazi daleko od našeg gola. Slično je završio i udarac Veselinovića iz 38. minute. Pavić u 41. minuti natrčava na odbijenu loptu nakon kornera, ali njegov pokušao iz poluvoleja ide pokraj gola. U posljednjoj minuti prvog dijela najbolja prilika za naš tim. Stevanović je podvalio za Boju koji je izašao pred gol Radnika, prizemno šutirao, ali Bilobrk sjajno odbranio. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Sadiković odmah u prvoj minuti drugog dijela šutira sa distance, lopta odlazi malo preko gola. U narednoj minuti Veselinović koji je prešao na lijevu stranu, lomi čuvara, potom ubacuje loptu u sredinu, ali Bilobrk hvata. Karić u 55. minuti nakon gužve u 16 metara iz okreta šutira pored gola. Sadiković u 62. minuti snažno šutira sa 20 metara, Bilobrk odbija u polje.

Željo je u zasluženo vodstvo stigao u 64. minuti. Lopta je došla do Mehmeda Alispahića koji se namjestio na 25 metara, snažno i precizno šutirao i pogodio rašlje gostujućeg gola. U 70. minuti Ramović probija po desnoj strani, ubacuje, a Bojo šutira u dobro postavljenog Bilobrka. Karić je u 73. minuti u padu šutirao iz našeg kaznenog prostora, a lopta otišla na gornji dio mreže.

Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba

Sjajna šansa za Želju u 74. minuti. Veselinović je na lijevoj strani podvalio Krpiću, a ovaj iskosa šutirao preko gola Radnika. Još jedna stopostotna prilika za naš tim u 76. minuti. Veselinović je ponovo preuzeo ulogu asistenta i gurnuo za Boju koji je propustio za Ramovića čiji udarac iz odlične situacije odlazi preko gola.

Štilić u 74. minuti ubacuje iz kornera, Sipović na prvoj stativi lucidno pokušava petom, ali fudbaler Radnika sa gol-linije izbacuje loptu. U 89. minuti Alispahić dodaje do Štilića koji se petom oslobađa čuvara, gura kroz noge za Zajmovića čiji udarac iz odlične prilike ide direktno u ruke Bilobrka. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Ekipa Željezničara trenutno je drugoplasirana na tabeli sa 19 bodova.

Narednu utakmicu Željezničar igra u srijedu protiv Zvijezde 09.

Susret na Grbavici igra se u 20 sati.

(Reprezentacija.ba)