Nakon što je prije nekoliko dana dobio svoj mural u Parizu na stadion Park Prinčeva, Safet Sušić je ponovo bio glavna uloga na društvenim mrežama PSG-a.

Aktuelni prvak francuske je na svom zvaničnom Instagram profilu usporedio fotografije svojih legendi i trenutnih zvijezda u dresovima, a tu se našao i Safet Sušić.

Jednostavno najveći – Safet Sušić dobio mural u Parizu

Na istoj fotografiji nalaze se Safet Sušić te aktuelni član PSG-a Angel Di Maria, koji je u srijedu u utakmici prvog kola grupne faze Lige šampiona postigao dva gola protiv madridskog Reala (PSG slavio sa 3:0).

Legendarni Pape u PSG-u je proglašen za najboljeg igrača svih vremena, a najveći uspjeh u dresu Parižana imao je 1986. godine kada je vodio ekipu do titule prvaka Francuske.

Pape je za PSG igrao od 1982. godine do 1991. godine i u 287 utakmica zabio 67 golova. Ranije je za Sarajevo od 1973. do 1982. godine nastupao 221 puta i postigao 86 golova.

Za Jugoslaviju je igrao 54 puta i bio 21 puta strijelac. Bio je vjerovatno prvo ime reprezentacije Jugoslavije koja je na SP 1990 došla do 1/4 finala.

Osim što je proglašen najboljim bh. igračem svih vremema ujedno je i najuspješniji selektor BiH svih vremena jer je jedini odveo našu državu na veliko takmičenje, te osigurao najbolje mjesto na FIFA listi, kada smo 2013. bili 19. na svijetu i 13. u Europi.

(Reprezentacija.ba)