Nakon obavljenog treninga u Trening Centru Butmir, ekipa FK Sarajevo se od 17:30 sati zaputila za Tuzlu, gdje je sutra očekuje gostovanje FK Tuzla City, prenosi zvanična stranica FK Sarajevo.

U odnosu na meč sa FK Zvijezda 09, šef stručnog štaba Husref Musemić neće moći računati na povrijeđenog Nebojšu Gavrića, koji nije otputovao sa saigračima.

Za utakmicu konkuriše sljedećih 18 igrača: Kovačević, Dizdarević, Lazić, Šerbečić, Letić, Velkoski, Mustafić, Hebibović, Ahmetović, Milanović, Šišić, Handžić, Hodžić, Rahmanović, Đokanović, Dupovac, Guzina, Cruz.

“Tabelarno je derbi. Prve dvije ekipe, gol je razlike. Čim ima toliko bodova Tuzla City sigurno ima i kvalitet. Nema sumnje da će biti silno motivisani da nas pobijede. Iako smo imali problema u Ljubuškom, uspjeli smo da odmorimo neke igrače, koji će biti spremni za igru. Na njima je da pokažu koliko su se uspjeli osvježiti, odmoriti i pripremiti za utakmicu. Pokušat ćemo da odigramo što je moguće bolje i da napravimo što je moguće bolji rezultat. Tuzla City ima tri, četiri jako kvalitetna igrača na koje treba obratiti pažnju”, riječi su Husrefa Musemića.

Meč 9. kola BH Telecom Premijer lige BiH igra se na Gradskom stadionu Tušanj od 16:30 sati.

(Reprezentacija.ba)