Povodom obilježavanja 98 godina historije FK Željezničar, uz prisustvo fudbalera, sportskih radnika i prijatelja koji su ostavili neizbrisivi trag u proteklom periodu, održano je prigodno druženje i podsjećanje na pređeni put ovog trofejnog kluba, prenosi zvanična stranica FK Željezničar.

Plavi salon i Stadion Grbavica, za povratak legendi i druženje povodom rođendana

Rođendansko druženje je bilo i prilika da se poštovaoci kluba upoznaju sa dosadašnjim radom uprave, kao i planovima za naredni period.

U prigodnom obraćanju prisutnim, Admir Džubur, predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar se zahvalio generacijama Željovaca koji su omogućili da „danas budemo ovdje u Plavom salonu okruženi fragmentima historije našeg kluba“.

Foto: Armin Herić, www.fkz.ba

Džubur je na početku svog obraćanja naglasio da ovo današnje druženje, skromno okupljanje prijatelja je u cilju obilježavanja rođendana kluba, ali i prilika da se po prvi put u ovom sastavu vidimo i upoznamo.

“Ovo je i prilika da vas upoznam gdje smo danas i kakav je plan za naredni period, rekao je Džubur i naglasio: Sve aktivnosti su podređene da se stvore nesmetani uslovi za rad i funkcioniranje prve ekipe, te naravno konsolidaciji kluba sa aspekta finansija i upravljanja, odnosno administracije.”

Istakao je da je cilj u ovoj takmičarskoj godini na sportskom planu biti konkurentan do samog kraja prvenstva i kupa, te ako se ukaže prilika – i iskoristiti je i uzeti trofej. Ultimativni cilj je – izlazak u Evropu, a sve drugo bi se smatralo neuspjehom kompletnog projekta.

Foto: Armin Herić, www.fkz.ba

“Kažem projekta, a ono što ova Uprava i Stručni štab misli kada kaže „projekt“ je cilj koji smo sebi postavili u decembru 2018. godine, kada smo došli i prihvatili obavezu da damo svoj doprinos u stvaranju još boljih rezultata našeg Željezničara”, pojasnio je Admir Džubur.

Članovi uprave FK Željezničar su jedinstveni u stavu da je centralni dio kompletnog projekta proslava 100 godina kluba, te sve što ide uz priču o 100 godina postojanja najvećeg kluba u Bosni i Hercegovini, dok bi krunu brojnih aktivnosti trebalo činiti osvajanje TITULE PRVAKA.

Predsjednik uprave je istakao još jedan bitan cilj, u tehničkom smislu cilj je – započeti graditi „naš Jug“ te je pozvao na zajedništvo svih legendi, prijatelja, navijača, sponzora i svih ostalih kojima je ovaj klub na srcu.

“Danas smo ovdje na 98. rođendan da vas pozovemo na još veću saradnju i podršku, i to u svim segmentima a kako bi dostigli određene ciljeve. Potrebna je podrška u svim poljima, kako onom osnovnom –ljudskom tako i: stručnom, savjetodavnom, finansijskom”, naglasio je Džubur.

“Tražiti podršku od prijatelja nije sramota. Zato, tražimo podršku, a mi koji smo trenutno u klubu nudimo: znanje, trud, obraz i ljubav prema – Klubu. Ovdje mislim na nas sve – od predsjenika Skupštine, Uprave, članova svih tijela kluba, direktora i uposlenika, pa do struke i igrača na čelu sa trenerom prvog tima. Stojimo na raspolaganju za sve ideje, inicijative, i konkretne poteze koji će pomoći da ostvarimo naše ciljeve”, na kraju svog pozdravnog govora je poručio Džubur uz želju za sretan rođendan kluba te zdravlje i uspjeh svih onih koji vole plavu boju.

Foto: Armin Herić, www.fkz.ba

Poruke koje dolaze iz kluba sa rođendanom su pozdravljene od prisutnih, uz prihvatanje do sada često ponavljane rečenice – „neće biti lako, ali zajedno sve možemo“ !

(Reprezentacija.ba)