Iza nas su utakmice Lige Šampiona i Europa Lige u kojima je igralo više klubova bh. fudbalera.

Liga Šampiona: Atletico – Juventus 2:2

Malo ko se nadao kako će Miralem Pjanić nakon povrede u subotu igrati već u srijedu, ali srećom pretrage nisu pokazale povredu, te se Pjanić našao u prvih 11 Juventusa protiv Atletica u Madridu. Pjanić je odigrao gotovo cijeli susret (do 87. minute), a utakmica je završena sa 2:2.

Dinamo – Atalanta 4:0

U Ligi Šampiona nastupa Dinamo za koji igraju bh. internacionalci Amer Gojak i Izet Hajrović, te Emir Dilaver koji je u proceduri dobivanja bh. sportskog državljanstva. Dinamo je senzacionalno razbio Atalantu sa 4:0 u Zagrebu, a Gojak je odigrao posljednjih dvadesetak minuta sureta. Hajrović nije ulazio, ali je Dilaver igrao odličnih 90 minuta na poziciji centralnog stopera u formaciji 3-5-2. Dilaver je zvanično austrijski internacionalac koji želi igrati za BiH, ali još nema riješene administrativne prepreke.

Red Bull Salzburg – Genk 6:2

U Ligi Šampiona je i Red Bull Salzburg našeg Smaila Prevljaka. Mladi napadač nije bio u konkurenciji za meč protiv Genka koji su Austrijanci pregazili sa 6:2.

Sevilla – Qarabag 3:0

U četvrtak su se igrale utakmice Europa Lige. Iako je izgubio sa Qarabagom u Sevilli sa 3:0, Asmir Begović može biti zadovoljan zbog povratka na gol na eurosceni.

Roma – Istanbul 4:0

Edin Džeko bio je strijelac i asistent za Romu protiv Istanbula Edina Višće. Završilo se 4:0, Džeko je odigrao 74. minute, a Višća cijeli susret.

Standard – Vitoria 2:0

Gojko Cimirot odigrao je super utakmicu za Standard na poziciji centralnog veznog u pobjedi nad portugaslkom Vitorijom od 2:0.

Eintracht – Arsenal 0:3

U istoj grupi Sead Kolašinac i Arsenal pregazili su Eintracht u Frankfurtu sa 0:3. Njemački klub bez zvijezda koje su prodali prošlo ljeto bio je preslab da se suprostavi Englezima. Kolašinac je odigrao 80. minuta na svojoj prirodnoj poziciji lijevog beka.

Espanyol – Ferencvaros 1:1

Ferencvaroš za koji igra lijevi bek Eldar Ćivić gostovao je u Espanyolu, gdje su remizirali sa 1:1. Ćivić je utakmicu gledao sa klupe.

Cluj – Lazio 2:1

Cluj našeg desnog beka Matea Sušića i Lazio Senada Lulića susreli su se u Rumuniji. Lazio je poveo, ali su domaćini slavili sa 2:1. Iako inače ima dobru minutažu, Sušić nije igrao, dok je bivši Zmaj Lulić odigrao posljednjih 10 minuta utakmice.

(Reprezentacija.ba)