U17 reprezentacija BiH priprema se u Zenici za kvalifikacioni turnir u Finskoj za plasman na Europsko prvenstvo na kojem će nastupati od 25. septembra do 1. oktobra.

Medijima se obratio v.d. selektor Adin Mulaosmanović.

“U Zenici ćemo u šest dana obaviti šest treninga. Imamo dobru atmosferu, igrači su došli sa super energijom i svi su željni rada. Vidim da svi jedva čekaju kvalifikacije.” govori Mulaosmanović.

“Nažalost kada je riječ o igračkom kadru nećemo moći računati na igrača Wolfsburga Dinu Nuhanovića kojega klub neće da pusti, što je nezapamćeno da na turnir ovog nivoa jedan klub ne pusti svog igrača. Zbog njegovog izostanka imamo problem na poziciji napadača, ali naravno imamo nekoliko potencijalnih zamjena koji će odgovoriti zadatku. Ivan Grbić je bolestan, napustio je kamp i neće putovati u Finsku.” kaže v.d. selektor i nekadašnji legendarni igrač Željezničara.

“Grupa je zahtjevna. Igramo sa Moldavijom, Finskom i Češkom. Gledali smo materijale i sigurno je da su Finska i Češka dobre ekipe. Ipak, mi smo nosioci grupe, iskoristili smo dobro prijateljske utakmice koje nam je Savez organizovao i sa kojima smo ušli u dobar niz. Puni samopouzdanja i optimizma putujemo u Finsku” poručio je Mulaosmanović.

Pod Mulaosmanovićevim vodstvom od juna U17 BiH reprezentacija pobijedila recimo Albaniju sa 5:1, Azerbejdžan sa 3:0, dva puta savladala Vels (2:0, 1:0)…

25.09. BiH – Moldavija 12,00 sati, Keskusliikuntapuisto – Kaarina
28.09. BiH – Finska 12,00 sati, Keskusliikuntapuisto – Kaarina
01.10. BiH – Češka 15,30 sati, Salom Urheilupuisto – Salo

(Reprezentacija.ba)