Arsenalovi trener Unai Emery i lijevi bek Sead Kolašinac izašli su pred novinare u Frankfurtu dan uoči utakmice Europa Lige između Eintrachta i Arsenala.

Kolašinac koji je rođen u Njemačkoj i pet godina igrao u Bundesligi bio je logičan izbor za sagovornika domaćim novinarima.

“Pratio sam Eintracht prošle godine u Europa Ligi. Kući su uspijevali dobiti mečeve koji nisu bili lagani. Znamo kakva je utakmica pred nama i šta nas čeka na stadionu, ali se radujemo što počinjemo sa Europa Ligom i što će se to desiti u Frankfurtu.” kaže Sead Kolašinac

“Igrao sam nekoliko utakmica protiv Frankfurta prije i znam koliko su jaki kući, posebno sa svojim navijačima iza sebe. Ali mi ćemo se fokusirati na sebe i pokušati pobijediti.” zaključio je bh. reprezentativac.

Foto: Arsenal

Ipak, novinare je čini se najviše zanimalo zašto neće igrati Mesut Ozil, te da li je namjerno izbjegao nastup u Njemačkoj iz čije se reprezentacije povukao prošle godine.

“Ponavljam, zato što nam treba za meč u nedjelju. Igrao je prošlu utakmicu, za četvrtak sam odlučio dati priliku nekim drugim igračima. Mesut ne preskače meč zato što se igra u Njemačkoj. Neće igrati ni Sokratis.” odgovorio je ponovo na tri slična pitanaj trener Emery.

Meč počinje u 18,55 sati, a u istoj grupi u istom treminu sastat će se Standard našeg Gojka Cimirotai portugalska Vitoria.

(Rerpezentacija.ba)