Željezničar je u okviru 1/16 finala u Derventi savladao Tekstilac sa 3:0, a tim povodom obratio se šef struke, Amar Osim, izvještava zvanična stranica FK Željezničar.

“Utakmica je prošla bez povreda i bez prevelikog stresa. Imali smo relativno ozbiljan pristup protiv domaćina koji je bio disciplinovan i organizovan, te koji cijelu utakmicu nisu odstupali od svog plana igre, željeli su biti grupisani, a mi smo to izbjegli i napravili nekoliko ozbiljnih šansi. Zasluženo smo pobijedili, moglo je puno stvari biti bolje, ali dobro, dug je put, imamo utakmicu u subotu, neki se čuvaju, neki se bune što ne igraju vamo, neki su pokazali zašto su na klupi i zašto ne igraju. Rezultat je okej, nikad ne znaš šta može biti na jednoj utakmici, izgleda rutinski mada ne volim tu riječ”, istakao je Osim i zatim dodao:

“Odmorili smo pet-šest igrača jer nas čeka utakmica protiv protivnika koji je u najboljoj formi, imaju tri vezane pobjede. Došli su skroz sebi. Imaćemo dramatično drugačiju utakmicu nego ovu danas, dramatično drugačiju nego u Mostaru, nadam se. Ako budemo raspoloženi kao prethodnih utakmica prije one u Mostaru, vjerujem da se imamo čemu nadati.”

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Radnika. Susret na Grbavici počinje u 19:30 sati.

(Reprezentacija.ba)