Dinamo će u srijedu navečer protiv Atalante započeti grupnu fazu Lige Šampiona. Zajedno sa njima u grupi su još Shakhtar i Manchester City koji će se sastati u Ukrajini.

Amer Gojak koji iza sebe ima fantastične nastupe za klub i reprezentaciju kaže da jedva čeka meč.

– Jedva čekamo utakmicu. Igramo na našem terenu, znamo da je svima protiv nas teško igrati u Maksimiru. Mi smo Dinamo, idemo na pobjedu – rekao je Gojak, prenosi Dnevni Avaz.

Ofanzivni veznjak očekuje da će prvak Hrvatske imati veliku podršku sa tribina.

– Sigurno je prednost to što Ligu prvaka otvaramo kod kuće, jer bismo u slučaju pobjede mnogo dobili na samopouzdanju. Bitna nam je ova prva utakmica i zbog toga se nadam punom stadionu. Naši ciljevi su uvijek visoko.

Vjerujemo da možemo biti drugi u grupi, a ako ne, nadamo se plasman na treće mjesto koje donosi ostanak u Evropi, odnosno Evropskoj ligi – optimista je Gojak, koji je odlično ušao u sezonu.

Postigao je odlučujući gol u Superkupu Hrvatske protiv Rijeke (1:0), kao i izjednačujući pogodak (1:1) protiv norveškog Rozenborga koji je “Modrima” trasirao put u Ligu prvaka.

Bio je uspješan i u dresu reprezentacije BiH u septembarskim utakmicama (u dvije utakmice postigao tri gola uz dvije asistencije).

– Otkako igram seniorski fudbal nikada bolje nisam ušao u sezonu. Nadam se da ću ovako nastaviti i dalje. Trebam raditi još jače i sve će se to vratiti na terenu – kategoričan je 23-godišnji Sarajlija., prenosi Dnevni Avaz.

(Reprezentacija.ba)