Dinamo na otvaranju Lige Šampiona dočekuje Atalantu, najavljuju da će ih probati zaustaviti kao Benficu

Dinamo u srijedu navečer dočekuje Atalantu

Dinamo na otvaranju Lige Šampiona dočekuje Atalantu, najavljuju da će ih probati zaustaviti kao Benficu
Foto: GNK Dinamo

Dinamo Zagreb naših Amera Gojaka i Izeta Hajrovića, te potencijalnog Zmaja Emira Dilavera u srijedu navečer dočekat će u Zagrebu ekipu Atalante u prvom kolu grupne faze Lige Šampiona.

U grupi sa Dinamom i Atalantom još su Manchester City i Shaktar Donetsk koji će se sastati u Ukrajini.

Trener Dinama Nenad Bjelica najavio je duel u Zagrebu.

“Spremni smo za utakmicu, imamo na raspolaganju 25 zdravih igrača, dakle velik izbor, svi su motivirani, svi su spremni, u najboljem su stanju, u dobroj formi tako da očekujem vrlo kvalitetnu utakmicu i, naravno, našu pobjedu” odlučno je istaknuo Dinamov trener Nenad Bjelica večer uoči okršaja.

Proučili smo Atalantu, moji kolege, asistenti bili su na utakmici u Genovi. I ja sam pogledao utakmicu, ali ne samo tu nego i prethodne u prvenstvu. Vjerujem da ćemo na terenu pokazati da smo ih dobro analizirali, ali nikakva vam anliza nije dovoljna bez velikog doprinosa, bez velike želje, koncentracije, zalaganja igrača. Ali, vjerujem da su igrači stvarno na dobroj razini i da će sutra to pokazati na terenu”dodao je trener Bjelica.

Novinari su komentarisali da Atalanta možda i nije tipična talijanska momčad jer teži napadačkom nogometu i pitali ko se čini najopasnijim u trokutu Zapata – Gomez –  Iličić?

Mislim da je najopasniji Iličić. Nepredvidiv je, dobar i u driblingu, pasu, šutu, dobar realizator, vrlo neugodan… Ima neuobičajena rješenja koja drugi ne vide i čini mi se da je on najnezgodniji u njihovoj momčadi. Ali i ostali, dakle Gomez, Murielo, Zapata naš Pašalić, također su opasni igrači.

Talijanski su novinari primijetili da je Dani Olmo odigrao pet od šest Dinamovih utakmica u pretkolu Lige prvaka, ali da je u HNL-u nastupio samo u jednoj od sedam.

“Olmo je kasno stigao, namjera nam je da ga pripremimo za utakmice Lige prvaka, da se cijela momčad povremeno mijenja, zna se dogoditi da se u rotaciji od utakmice do utakmice promijenimo 11 igrača.

  Talijani su potom upitali hoće li Olmo igrati u srijedu protiv Atalante.

“Vrlo vjerojatno hoće.

Trener Bjelica prije šest je godina vodio bečku Austriju u teškoj skupini Lige prvaka. Sad je na klupi Dinama u istom natjecanju. Kakav Dinamo navijači mogu očekivati ove sezone?

Samo znamo da ćemo dati sve od sebe da uzmemo tri boda, za to nam treba maksimalna podrška, fer navijanje i vjetar u leđa 90 minuta. Igrači će sigurno dati svoj maksimum, a onda ćemo vidjeti kakav će biti rezultat. To je naš jedini fokus, ne razmišljjam o drugoj utakmici kao niti o trećoj ili šestoj već nam je uvijek najvažnija ona koja nam sljedeća dolazi.

Prošle ste sezone igrali protiv Benfice u osmini finala Europa lige i pritom je u prvoj utakmici u Zagrebu pobijedili 1:0. Koliko je Atalanta slična Benfici?

“Tu su negdje… Slične su jačine, sličnog talenta. Benfica je imala iznimno talentirane igrače, neugodne, nepredvidljive, hitre, tako da je to doista vrlo slično. Napadački su orijentirani. Ako smo uspjeli zaustaviti onakvu Benficu i ostaviti je na jednoj šansi i zaustaviti igrača koji je poslije transferiran za 120 milijuna eura, onda sam siguran da to možemo i sutra s Atalantom” zaključio je trener Bjelica.

(Reprezentacija.ba)

Ovu vijest vam donosi kladionica Mozzart.

Oznake: