Prethodni vikend održan je međunarodni turnir u Ljubljani “Memorial Marjana Rožanca” na kojem su juniori FK Željezničar porazili sve protivnike i podigli pehar najboljeg.

Željezničar je u prvom kolu odigrao susret sa domaćinom, ND Slovan i slavio sa 5:0. Dva gola postigao je Nedim Aljić, a po jedan Hamza Gasal, Muhamed Salanović i Edin Mujić. Plavi su u drugom kolu odmjerili snage sa ljubljanskom Olimpijom, a nakon 90 minuta semafor je pokazao 6:2 u korist Plavih s Grbavice. Golove su postigli Muhamed Salanović, Ađlan Karalić, Edin Mujić, Nedim Aljić, Faris Delić i Enad Ahmić.

Nakon dvije ubjedljive pobjede Željo se plasirao u finale gdje je igrao sa zagrebačkim Dinamom. Dinamo je poveo sa 1:0, ali potom Plavi ubacuju u brzinu više i golovima Nedima Aljića i Edina Mujića dolaze do preokreta i pobjede od 2:1.

Za Željezničar su na turniru nastupali: Vedad Muftić, Nikola Milićević – Kenan Cacan, Ajdin Dervić, Alen Šabić, Faris Delić, Amar Musić, Amar Drina, Faris Bajramović, Muhamed Salanović, Enad Ahmić, Amar Buldić, Ađlan Karalić, Omar Beća, Faruk Duraković, Nedim Aljić, Adnan Alilović, Tarik Pehilj, Edin Mujić, Hamza Gasal. Naš tim predvodili su Omer Joldić i Senad Žerić.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Muhamed Salanović, dok je najbolji strijelac Nedim Aljić.

Iz FK Željezničar se zahvaljuju domaćinu na gostoprimstvu i čestitaju na uspješnoj organizaciji turnira.

(Reprezentacija.ba)