Uoči utakmice 8. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine danas je u Svečanom salonu Svetozar Vujović održana najavna press konferencija. Prisutnima su se obratili šef stručnog štaba Husref Musemić i prvotimac Andrej Đokanović, javlja zvanična stranica FK Sarajevo.

“Utakmica je ovo koju želimo dobiti. Favoriti smo, kvalitetniji smo i svjesni smo toga. Zvijezda 09 je promijenila trenera i dovela par novih igrača. Njihov bodovni saldo svakako da ne oslikava realno stanje. Što se tiče igračkog kadra dosta je bolje. Rahmanović i Dupovac su se već priključili treninzima, a sve je bolje situacija i sa ostalim povrijeđenim igračima”, istakao je Husref Musemić.

Mladi bh. reprezentativac Andej Đokanović očekuje trijumf u nedjelju.

 “Očekujem kvalitetnu utakmicu, da opravdamo ulogu favorita i osvojimo tri boda. Osjećam se najbolje na poziciji zadnjeg veznog, ali mogu igrati i na svakoj drugoj. Zavisi kako to okolnosti zahtijevaju”, kazao je Đokanović.

Utakmica FK Sarajevo – FK Zvijezda 09 na rasporedu je u nedjelju 15. septembra u 19.30 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase. 

(Reprezentacija.ba)