U21 reprezentacija BiH u utorak navečer je u Leuvenu igrala 0:0 sa favoriziranom Belgijom u duelu drugog kola grupe 9 kvalifikacija za Euro.

Dan nakon utakmice selektor Vinko Marinović je za Reprezentacija.ba komentarisao je utakmicu.

“Moramo biti zadovoljni rezultatom. Želja je bila da budemo neporaženi i to smo uspjeli. Igrali smo protiv jedne kvalitetne ekipe kao što je Belgija, koja je jedan od favorita za odlazak na prvenstvo. Odigrali smo veoma dobro. Malo nam je nedostajalo u završnici, možda jedan kvalitetniji pas u zadnjoj trećini.

Čestitao bih svim igračima na maksimalnom zalaganju i borbenoj igri, a to nam je i bila nagrada na kraju utakmice”, kazao je Marinović za portal Reprezentacija.ba po dolasku u Sarajevo i prokomentarisao nastupe Mujakića, Ćavara i Demirovića, koji u tekućoj sezoni nisu odigrali nijednu minutu u zvaničnim susretima za svoje klubove.

“Jedan od problema nam je bio što Mujakić, Ćavar i Demirović nisu nikako igrali ove sezone za svoje klubove. Oni su okosnica, kostur ovog tima, pa nas je to brinulo kako će to izgledati. S obzirom na te okolonosti, stvarno sam zadovoljan njihovim nastupima.”

U21 BiH trenutno je prva u grupi 9 sa četiri boda iz dva odigrana kola i gol razlikom 4:0.

Mladi Zmajevi će 15. oktobra u trećem kolu ugostiti Njemačku.

(Reprezentacija.ba)