Mlada repreznetacija Bosne i Hercegovine remizirala je protiv Belgije u gostima sa 0:0, a novu sjajnu partiju za U21 BiH odigrao je stoper Rosenborga na posudbi u FK Sarajevo – Besim Šerbečić.

“Kada uzmemo u obzir protiv koga smo igrali, još da je to bilo u gostima, ovo je stvarno veliki bod za nas.” govori Šerbečić za Reprezentacija.ba portal nakon utakmice.

Vladan Danilović i Besim Šerbečić nakon utakmice

“Drago mi je prije svega da smo pokazali kvaltet i da možemo igrati protiv kvalitetnih reprezentacija kakva je Belgija. Veliki bod, ali neće puno značiti ako u svaku utakmicu ne uđemo ovako ozbiljno.” poručio je 1.94 metra visoki, ali vrlo okretni i tehnički potkovani stoper Sarajeva iz Belgije.

Nakon odličnih partija u europskim utakmicama za FK Sarajevo protiv BATE-a i Celtica, te isti takvih nastupa za U21 BiH Šerbečića uveliko navijači sele u A reprezentaciju.

“Nije sad trenutak da pričam o tome. naravno A reprezentacija Bosne i Hercegovine je moj san otkada sam prvi put udario loptu. Na meni je da radim najbolje što mogu da taj san ostvarim jednog dana. Za sada samo razmišljam o utakmicama mlade reprezentacije i mog kluba” zaključio je Šerbečić.

Šerbečić već ima šest nastupa za U21 BiH tim i jedan postignut gol. Ove sezone za FK Sarajevo je odigrao 11 mečeva i zabio dva pogotka.

(Reprezentacija.ba)