FK Željezničar izazvao je veliku znatiželju kod svojih navijača u utorak predvečer pompeznim i misterioznim odbrojavanjem na svojoj Facebook stranici.

Kada su na kraju višesatnog odbrojavanja svi Željini navijači očekivali neku kapitalnu informaciju, na Facebook stranici FK Željezničar objavljena je informacija kako će od srijede u prodaji u Shop FK Željezničar biti majica koja glorificira posljednji sarajevski vječiti derbi i visoku pobjedu Želje od 5:2 nad FK Sarajevo.

Novo rukovodstvo shopa koje od kraja augusta vodi Željinu navijačku prodavnicu čini se da baš i ne poznaje svoj klub i navijače, pa su sigurno bili nemalo iznenađeni hiljadama komentara koji su krajnje kritički dočekali ovu majicu.

Javila se čak i legenda kluba Bulend Biščević koji je zatražio da se majica pod hitno povuče iz prodaje i ukloni sa interneta na šta je dobio stotine komentara podrške.

Navijači FK Željezničar saglasni su da ovakvo ruganje gradskim rivalima nije nikako u skladu sa tradicijom Želje i da istoj samo šteti.

“Ovo nije klub za koji su moji djedovi navijali. Ovo nije Željo kakvog ja volim. Naš klub je uvijek bio dostojanstven i ponosan. Velike je pobjede donosio ali i poraze trpio i uvijek dostojanstveno izlazio sa zelenog polja, davao ruku suparniku… Ovo gospodo iz uprave nije dostojanstveno. Ovo nije džentlmenski i nije u stilu valcera koji je terenom plesao Ivica Osim.
Sram vas bilo i kome god je ovako nešto palo na pamet neka se stidi svog amaterizma.” poručio je jedan od hiljada rezigniranih navijača.

Ovo je drugi put u kratkom periodu da je Uprava FK Željezničar razljutila svoje navijače, jer je prošle sedmice slavodobitno sebi prisvojila zasluge za pobjedu na pomenutom derbiju.

(Reprezentacija.ba)