Nakon što je Zvjezdan Misimović povlačenje ostavke Roberta Prosinečkog nazvao cirkusom, prokomentarisao je svoje mišljenje o posljednjim dešavanjima u reprezentaciji.

“Već sam ranije rekao da smatram da je Prosinečki požurio sa objavom ostavke odmah poslije utakmice. Razumljivo je da je to rekao zbog emocija koje su ga ponijele, ali on je profesionalac i ne može reći kako ne može motivisati igrače i poslije tri dana pričati kako može. Igrači to čitaju i čuju, o tome je trebao voditi računa. Na može reći da želi uspjeh sljedećem selektoru i sada govoriti kao da ništa nije bilo”, kaže Misimović iz Minhena za Klix.

“Cijenim Robija kao igrača i trenera mnogo, ali je činjenica je da ne igramo dobro već dosta utakmica, a i u Ligi nacija nismo igrali nešto specijalno, ali je uspjeh bio tu. Svi imamo jedan cilj, a to je plasman na Euro i ja bih bio najsretniji da dobijemo sve utakmice do kraja kvalifikacija i plasiramo se, ali na neke stvari se mora obratiti pažnja” zaključila je legenda bh. reprezentacije razgovor za Klix.

Robert Prosinečki je upravo kandidat koji je Zvjezdan Misimović zajedno sa Seadom Kajtazom i Duškom Bajevićem predložio ispred komisije za izbor selektora Izvršnom odboru FS BiH u decembru 2017. godine.

(Reprezentacija.ba)