Robert Prosinečki dobio je punu podršku Izvršnog odbora FS BiH na današnjoj sjednici i ostaće selektor reprezentacije BiH, bez obzira na podnesenu ostavku u nedjelju.

“Nakon dva dana razgovora sa predsjednikom Begićem i Izvršnim odborom Fudbalskog saveza BiH promijenio sam mišljenje i ostajem na poziciji selektora. Zbog svih tih ljudi odlučio sam promijeniti mišljenje, što je bilo vrlo teško jer ne volim mijenjati mišljenje i ono što sam rekao. U biti, najlakše je bilo pobjeći, a to nisam mogao uraditi” poručio je Prosinečki.

“Mislim da ipak možemo napraviti rezultat. Bilo je grešaka. Nije bilo naboja i motivacije kakve smo imali u Ligi Nacija, a ipak su neki igrači dobili priliku da igraju iako u tom momentu nisu trebali. To što je neko jednom odigrao loše ne znači da će ispasti iz reprezentacije, ali ćemo nakon analize znati gdje smo pogriješili i to ćemo ispraviti kroz promjene. Moramo vratiti atmosferu, entuzijazam i dobar ambijent, jer bez toga ne možemo napraviti dobre rezultate. Ako budu svi zajedno, kao što su bili, BiH može parirati svakome.” rekao je Robert Prosinečki.

“Radiću najbolje i najpoštenije što mogu” poručio je za kraj Robert Prosinečki.

(Reprezentacija.ba)