U 15 sati u zgradi Fudbalskog saveza BiH na Alipašinom Polju počela je vanredna sjednica Izvršnog odbora FS BiH sa jednom temom – pitanje selektora A reprezentacije BiH nakon ostavke Roberta Prosinečkog.

Uoči sjednice novinarima je zabranjen prilazak zgradi i parkingu Fudbalskog saveza BiH, pa je javnost ostala uskraćena za komentare učesnika.

Na sjednicu je osim selektora Roberta Prosinečkog pozvano 15 članova Izvršnog odbora FS BiH: predsjednik Elvedin Begić, potpredsjednici Milorad Sofrenić i Ivan Beus i ostali članovi Begagić Muhamed, Durić Irfan, Jozić Mato, Kovačević Mile, Kulina Dragan, Perić Ivan, Peštalić Nurdin, Raščić Muhidin, Sarajčić Midhet, Soldo Dragan, Spasojević Zlatko i Vučković Ranko i savjetnici FS BiH Sead Kajtaz i Duško Bajević.

Robert Prosinečki podnio je ostavku na mjesto selektora fudbalske reprezentacije BiH u nedjelju nakon poraza od Armenije. Iako u FS BiH i javnosti postoji želja da Prosinečki ostane na kormilu reprezentacije, hrvatski trener isključio je takvu mogućnost.

(Reprezentacija.ba)