Armenija i Bosna i Hercegovina u nedjelju u 15 sati odmjeriće snage u šestom kolu kvalifikacija za Euro 2020.

Iako fudbal često donosi neočekivane scenarije, sve osim pobjede u Jerevanu praktično bi značilo kraj šansi za zauzimanje drugog mjesta u grupi i plasman na Euro 2020.

Zmajevi su do sada tri puta igrali sa Armenijom i sva tri puta slavili. U tekućim kvalifikacijama slavili smo 2:1 u jednoj neatraktivnoj, ali ipak solidnoj predstavi. Ranije smo ih u kvalifikacijama za SP 2010 u Jerevanu pobijedili 0:2, a u Zenici 4:1.

Bez obzira na izjednačeno stanje na tabeli i na činjenicu da danas nema loših ekipa, informacija da Zmajevi zauzimaju 42., a Armenija 98. mjesto na FIFA rang listi, da naša ekipa vrijedi 160, a Armenija 36 miliona eura, ali i da Armeniji nedostaje prvi strijelac daju nam pravo na optimizam.

Armenci su u posljednjih godinu dana gubili kući od svih glavnih konkurenata u grupi, a poraženi su čak i od Gibraltara sa 0:1 i to sve govori da je sve do nas i do naše igre.

Visoka pobjeda protiv Lihtenštajna, bez obzira na nedostatke u igri, ipak je vratila samopouzdanje Zmajevima i u reprezentaciji svi razmišljaju samo o pobjedi u Jerevanu.

Pobjedom protiv Armenije, te nadamo se porazom Finske od Italije, Zmajevi bi ostali u aktivnoj utrci za Euro 2020.

>>> Cjelokupan scenarij posljednjih kola kvalifikacija za Euro 2020 možete predviđati i sami koristeći prediktor Reprezentacija.ba portala.

(Reprezpentacija.ba)