Edin Džeko je bio strijelac u trijumfu naše selekcije nad Lihtenštajnom od 5:0 u duelu petog kola grupe J kvalifikacija za EP u Zenici, a sutra će predvoditi Zmajeve u meču sa Armenijom u Jerevanu.

Armenske novinare je zanimalo kako će se Mkhitaryan prilagoditi u Romi, s obzirom da je najbolji armenski fudbaler prešao u redove italijanskog kluba i dijelit će svlačionicu sa Edinom Džekom.

“Mkhitaryana znam veoma dobro. On će nam mnogo pomoći. Drago mi je što je u ekipu došao jedan takav igrač. Meni će biti puno lakše igrati naprijed s njim. Isto tako se nadam da će sutra odigrati nešto slabije”, kazao je Džeko na današnjoj press konferenciji.

Kapiten našeg nacionalnog tima je istakao da su Armeni izuetno opasni u kontranapadima i da bi to mogao biti problem za BiH.

“S obzirom da smo mi igrali kasnije u odnosu na Armeniju, gledali smo prvo poluvrijeme Armenaca i Italijana. Da Armenija nije dobila crveni karton, još bi teže bilo Italijanima. Armenci su opasni u kotranapadima i tu ćemo imati najviše problema. Agresivni su, kompaktni nazad i sigurno da neće biti lagana utakmica”

(Reprezentacija.ba)