Nakon pobjede nad Lihtenštajnom od 5:0, selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki izjavio je kako je na kraju sve ispalo dobro, iako se njegov tim mučio većim tokom susreta.

“Dosta teško smo došli do ove pobjede, u nekih posljednjih petnaest minuta sve je otvorio drugi gol i poslije je bilo lakše. Teško je igrati protiv ekipe koja se zatvori, a možda nismo bili dobri ni trkački, no na kraju je ispalo dobro. Moram čestitati ekipi, možda je 5:0 malo previsoko, ali sve se otvorilo na kraju”, kazao je Prosinečki nakon utakmice i dodao:

“Da smo dali drugi gol na vrijeme, sigurno bi bio drugačiji tok utakmice. Mi se moramo sada pripremati za ono što dolazi, Armenija nam slijedi, koja je namučila Italiju i to sigurno neće biti nimalo laka utakmica”.

Potvrdio je kako Šunjić ima problem sa zadnjom ložom i da je zbog toga zamijenjen.

“Toni ima problema sa zadnjom ložom i zato smo napravili jako brzu izmjenu. Bičakčić ima udarac u rebra, ali mislim da će biti spreman za Armeniju. Mihojević je dobro odradio svoj posao, bilo je to sasvim OK”.

Istakao je zadovoljstvo što je Gojak postigao dva gola.

“Nije mi bitno ko daje golove, važno je da se golovi daju. Važno je da je Gojak dao golove za samopouzdanje i za ovo što sada slijedi. Imamo dosta širok kadar pred Armeniju, moramo ipak prvo vidjeti koliko su ostali igrači spremni. Bešića smo večeras odmarali”, istakao je Prosinečki.

(Reprezentacija.ba)