Kvalifikacije za EP 2020. godine nastavljaju se danas (5. septembar), a mi vam predlažemo tri tipa.

Armenija – Italija (18,00 sati) Tip 2&2+

Armenija i Italija odmjerit će snage u susretu petog kola grupe J kvalifikacija za EP. Armeni su trenutno treći u grupi sa šest bodova, a Italija ima maksimalnih 12. Italijani su veliki favoriti u Jerevanu i ne bi trebalo biti problema da dođu do nova tri boda. Selekcija Italije je u prethodna četiri kola postizala najmanje po dva gola na svakom susretu, a kladionica “Mozzart” daje kvotu 1.40 da će Italija slaviti u Armeniji te da će na ovoj utakmici biti najmanje dva pogotka.

Republika Irska – Švicarska (20,45 sati) Tip Švicarska daje gol

Jedan od najzanimljivih susreta u današnjem programu igra se u Dablinu, gdje će Republika Irska ugostiti Švicarsku, koju sa klupe trenira bh. stručnjak Vladimir Petković. Republika Irska je trenutno prva u grupi D sa devet bodova iz četiri odigrana kola, a Švicarska ima četiri (dvije odigrane utakmice). Švicarci su u dva odigrana susreta postigli pet pogodaka, pa očekujemo da će i u Dablinu bar jednom matirati protivničkog golmana. Meč Republika Irska – Švicarska počinje u 20,45 sati.

BiH -Lihtenštajn (20,45 sati) Tip 4+

BiH će od 20,45 sati u Zenici u meču petog kola grupe J igrati protiv autsajdera Lihtenštajna. Zmajevi su do sada odigrali šest međusobnih utakmica sa Lihtenštajnom, ostvarili pet pobjeda, jednom remizirali i postigli čak 23 pogotka. Džeko, Pjanić i Višća će večeras nastojati zatresti mrežu golmana gostiju što je moguće više puta, a “Mozzart” daje kvotu 1.53 da će u Zenici biti postignuta najmanje četiri pogotka.

Kompletnu ponudu kladionice “Mozzart” pogledajte OVDJE.

(Reprezentacija.ba)